010 op weg naar Parijs

Zo'n 60 Rotterdammers gaan naar de Olympische Spelen in Parijs. Dit programma van Rotterdam Topsport ondersteunt hen en zet hen in de spotlights.

Olympische droom voor Rotterdamse sporters

Vanuit Rotterdam maken zo’n 60 sporters kans op deelname aan de Olympische of Paralympische Spelen. Met het project 010 op weg naar Parijs ondersteunt Rotterdam Topsport deze Rotterdamse sporters in hun Olympische droom en reis naar Parijs.

Deze Rotterdamse topsporters kwalificeerden zich

Doel van 010 op weg…

Peter Blangé, directeur Rotterdam Topsport: ‘Met ‘010 op weg naar Parijs’ wil Rotterdam Topsport het verhaal vertellen van die 62 sporters die vanuit Rotterdam afreizen naar de lichtstad. Zij zijn minstens drie, vier jaar bezig met hun Olympische droom, in veel gevallen nog wel langer. Ze trainen ervoor, laten feestjes schieten en werken zich een slag in de rondte. Dat harde werken verdient iets extra’s. Dat willen we onze sporters op weg naar Parijs graag bieden.’ Het programma 010 op weg naar Parijs is erop gericht om de Olympiërs uit Rotterdam te ondersteunen, in de spotlights te zetten en van de sporters een hechtere groep te maken. Rotterdam Topsport bereidde dit programma in 2023 voor. We vroegen de sporters: wat maakt jouw reis naar Parijs makkelijker?  Afhankelijk van de haalbaarheid van de wensen bieden we de spelers individuele ondersteuning.

Rotterdam in the picture

Wij zorgen er ook voor dat de Rotterdamse Olympische sporters met elkaar kennismaken en ervaringen kunnen uitwisselen. Misschien woont er drie straten verderop wel een andere topsporter. Dat weten ze niet; sporters zijn natuurlijk vooral bezig met hun eigen sport. Veel sporters willen graag iets terugdoen voor onze ondersteuning, bijvoorbeeld door in Rotterdam bekendheid te geven aan hun sport. Tijdens de uitreiking van de Sport Awards Rotterdam op 19 januari 2024 kregen zij een speciaal topsportpakket uitgereikt waarna het officiële 010 op weg naar Parijs-traject startte.  

Netwerk ondersteunt: Tas met inhoud voor onze sporters

Tijdens de Sport Awards op 19 januari kregen Rotterdamse sporters een tas met inhoud uitgereikt. Deze toffe tas (geleverd door onze partner BeGlobal) met inhoud kregen zij dankzij onze sponsors en samenwerkingspartners uit het Rotterdamse netwerk: Daka, BeGlobal, LENN/Faber Exposize, JuicEvolution, RET, David Lloyd, Euromast, Koninklijke Spido, Holland Casino Rotterdam, RauwCC, ValetParking Rotterdam Airport, City Lens, Sportgeneeskunde Rotterdam en Sportbedrijf Rotterdam.

Interview met tessa Giele

Interview met Diana van ES

Interview met ALBART FLIER

Interview met RAMSEY ANGELA

Interview met Rafik Tohri

Beluister de podcast met Tessa Giele en Gabriella Weerheim

Beluister de podcast met Selma Konijn en Ruth Vosselman
Beluister de podcast met Sean Niewold en Ranki Oberoi
Beluister de podcast met Guus Jansen en Martijn de Veer
Bekijk de video met TeamNL Boksen
Bekijk de video met de Rotterdamse hockeyers
Bekijk de video met Jitske Visser en Maurits Morsink
Bekijk de video met Marieke Keijser en Pirmin Blaak