Judoka’s in damesteam bij weightballwedstrijd Rotterdam-Amsterdam

Topjudoka’s Marhinde Verkerk en Juul Franssen spelen zaterdag 12 september in een Rotterdams team een wedstrijd Weightball tegen Amsterdam. “Het is een nieuwe sport”, vertelt Verkerk, “De bedenker van het spel, Archelino Mouline, vroeg me een damesteam te formeren.”

Weightball wordt gespeeld op een volleybalveld, met twee teams van vijf spelers op elke helft en een bal van 6 (dames) of 9 kilo (heren). De bal mag niet de grond raken en moet na aanraking door maximaal drie spelers van een team over het net worden gespeeld. Verkerk: “Het spel is fysiek heel pittig maar ik was meteen enthousiast en heb Juul gevraagd. Ook Celeste Plak, want ik vond dat er wel een volleybalster in het team moest.”

In mei was er al een mannenwedstrijd Amsterdam-Rotterdam (door 020 gewonnen), en bij de return in Topsportcentrum Rotterdam strijden vanaf 13.00 uur eerst de damesteams. “We spelen niet voor een prijs, maar voor de eer en de lol”, zegt Verkerk desgevraagd. “Het is super leuk en ik weet zeker dat er een vervolg komt.”

Facebook Event