HEROMarieke KeijserSKADIKRZV De MaasStichting Ivo Opstelten Fonds

Marieke Keijser

Marieke Keijser (1997) was het boegbeeld voor het WK roeien 2016 in Rotterdam. Voor eigen publiek won ze dat toernooi haar tweede wereldtitel op rij in de skiff. Inmiddels ligt Marieke Keijser met Olympisch kampioen Ilse Paulis goed op koers voor Tokio 2020. Na goud op het EK 2018 was er brons op het WK. De dames waren blij met de medaille, maar er was ook teleurstelling want ze gingen voor goud.

Voortdurend stelt Marieke zich het hoogst haalbare ten doel. Als meisje blonk ze uit in ballet en bij roeivereniging De Maas groeiden haar gedrevenheid en ambities op het sportieve vlak. Sinds ze gezondheidswetenschappen studeert aan de Erasmus Universiteit is Skadi haar club. Naast de trainingen met de nationale selectie op de Bosbaan in Amsterdam maakt ze in haar eigen boot zoveel mogelijk kilometers op de Rotte.

Rotterdam
Voor Marieke werkt het het best om zoveel mogelijk in Rotterdam te zijn. Ze kan nergens zo aarden als hier. Dat is geen aanstellerij, heeft ze ervaren. Toen ze voor de voorbereiding van een groot toernooi twee weken in Amsterdam sliep, vond ze geen rust. In Rotterdam kan ze ontspannen met vriendinnen en bij haar familie. Ze geniet van de stad en de mentaliteit ‘niet lullen maar poetsen’.

Zelfdiscipline 
Zelfdiscipline heeft ze in overvloed, haar coaches remmen haar soms af omdat er ook tijd moet zijn voor herstel en ontspanning. De combinatie studeren en topsport is zwaar, ervaart Marieke. Maar het lukt haar steeds beter om een balans te vinden tussen het serieuze en af en toe de teugels laten vieren.

Marieke-2 (web).jpg

Faas Wilkes
Marieke is een gevoelsmens, waardoor ze soms twijfelt maar ook intens van alle dingen kan genieten. Zoals van het feestje toen ze van het gemeentebestuur de Faas Wilkes Sportprijs 2017 ontving. Dat eerbetoon bevestigde voor Marieke de sterke band met de stad die ze nu ook als Rotterdam Topsport Hero maar al te graag promoot en vertegenwoordigt.

Erelijst Marieke.png