Blaashal HC Rotterdam voor zowel (zaal)hockey als gymnastieklessen

HC Rotterdam heeft sinds eind vorige week een eigen blaashal, de Rotterdome. Er kan al ruim voor het begin van het zaalseizoen overdekt getraind en – door mini’s – gespeeld worden op kunstgras.

Uit de Havenloods

De halve zaalvloer die er nu ligt, is beschikbaar voor gymnastieklessen van het Wolfert Dalton aan de Argonautenweg. De gemeente heeft voor twee jaar, als de gymzalen plaatsmaken voor nieuwbouw voor de school, een contract afgesloten voor de huur van de blaashal tussen de herfst- en de voorjaarsvakantie. Het betekent niet alleen extra inkomsten voor de hockeyclub, een interessante bijkomstigheid is dat de gemeente mee investeert in een betere sportvloer, waarvan ook de zaalhockeyers profiteren.

Twee jaar geleden besloot HC Rotterdam een eigen blaashal aan te schaffen voor vier zaalvelden om te besparen op zaalhuur. De leden kunnen zo de winterperiode op het vertrouwde terrein en veelal dichterbij huis spelen en trainen. Als in december de zaalcompetitie begint, wordt de andere helft van de vloer gelegd en in gebruik genomen.