Melaica Tuinfort - Voorbereidingen op WK Bankdrukken 2017

Melaica Tuinfort, 27 jaar, is geboren in Suriname en wil tijdens de Paralympische Spelen van Tokio 2020 meedoen aan het onderdeel bankdrukken +86 kilogram voor vrouwen. Tijdens de Spelen van Rio de Janeiro deed Melaica als eerste Nederlandse vrouw al mee aan dit onderdeel. Hier veroverde ze de bronzen medaille door een PR van 130 kg te drukken. 

 

Na mijn paralympische avonturen in Rio richt ik mij nu op Tokio 2020. Maar voor die tijd moet ik nog heel wat stappen maken.  De eerste stap heb ik inmiddels gezet, want in februari 2017 heb ik me gekwalificeerd voor het WK Para Powerlifting, september 2017, in Mexico Stad. Het was eigenlijk geen grote verrassing dat ik me zou plaatsen voor dit WK.

Begin mei ben ik gestart met mijn gerichte trainingsschema voor Mexico. Gedurende de zomer heb ik gemiddeld zes dagen in de week soms wel twee keer op een dag getraind. Zo’n zes weken voor vertrek werd ik ziek. Daardoor moest ik hard trainen om weer fit te worden, maar naar mijn gevoel ging het niet snel genoeg. Ik had wel vertrouwen dat het goed zou komen, maar stiekem vond ik dat wel erg spannend. Een week voor vertrek werd Mexico getroffen door een verwoestende aardbeving, waardoor vrij snel is besloten het WK uit te stellen. Het was teleurstellend nieuws, want ik had hier de hele zomer voor getraind en keek uit naar mijn wedstrijd. Hoewel ik teleurgesteld was, was ik stiekem ook blij dat ik nu wel genoeg tijd had om helemaal zelfverzekerd naar de wedstrijd te gaan!

Nadat bekend werd gemaakt dat het WK voorlopig niet doorging, besloot mijn coach de trainingen op een lager pitje te zetten. Zo kon ik twee weken lekker relaxt trainen en was ik daarna weer helemaal fit. Maar toen kwam het moment dat ik steeds dacht ‘wanneer gaan ze de nieuwe datum van het WK bekendmaken’. Gelukkig duurde dat niet al te lang. Ongeveer eind oktober werd bekendgemaakt dat het WK begin december zou worden gehouden. Eindelijk kon ik weer gericht gaan trainen. Alles ging goed, tot ongeveer drie weken geleden. Toen kreeg ik last van mijn rechterschouder. Eerst dacht ik nog ‘misschien iets te veel getraind’. Maar na twee trainingen bleef ik last houden. Na de derde training besloot ik toch langs de fysio te gaan. 

Die constateerde een lichte blessure. Mij werd geadviseerd zo min mogelijk te trainen en niet te zwaar. Toen heb ik met mijn coach besloten om alleen nog te bankdrukken. Na de eerste week zo min mogelijk en niet te zwaar te trainen herstelde mijn lichaam heel snel. Daardoor kon ik vorige week mijn normale trainingsschema volgen. Gelukkig heb ik door mijn blessure geen vertraging opgelopen.

Deze week heb ik nog twee keer getraind, want morgen vertrekken we naar Mexico. Ik ben er helemaal klaar voor!

IMG_20170821_094738_878.jpg