Melaica Tuinfort: "Knallen!"

Het gaat goed met me! Zowel met mijn training als mentaal.

Ik wíl, nee, ik móet eind mei in Frankrijk aanwezig zijn op het EK Para Powerlifting. Het IPC (International Paralympic Committee) hanteert een aanwezigheidsplicht, anders mag ik niet naar de Paralympics in Tokio 2020.

Op dat EK moet ik minimaal zilver halen en op 1 juli 2018 moet ik bij de eerste 3 op de wereldranglijst staan. Alleen dán kan ik per 1 juli mijn A-status terugkrijgen van NOC*NSF. Het lijkt een onmogelijke opgave. Maar dat is het niet, gezien mijn positie binnen Europa en op de wereldranglijst.

€15.000,- heb ik nodig....

Daarom heb ik een crowdfundingsactie opgezet, helpt u mij?

- Melaica Tuinfort -

Het gaat dus goed. Maar het kan nóg beter …
Want de voorbereiding, de trainingen en deelname aan het EK kosten veel geld. En het zou echt heel jammer zijn als ik alsnog niet kan deelnemen aan het EK Para Powerlifting doordat ik het financieel niet red om optimaal te trainen en om de wedstrijdkosten te betalen.

€15.000,- heb ik nodig … 15.000 euro, voor mijn voorbereidingen, om de kosten voor het EK te kunnen betalen, plus de kosten voor een maand training na het EK.

JanKok20180316-6204-web.jpg

Daarom heb ik besloten om een crowdfundingactie op te zetten voor eind mei. Want ik wil alles op alles zetten om het financieel te redden. Niets komt makkelijk in het leven, maar als je ervoor vecht en vertrouwen hebt, dan moet het goed komen. Het gaat ook om de juiste personen te ontmoeten op het juiste moment.

In mijn vorige blog las u dat ik in februari drie weken in Paramaribo was, daar kon ik goedkoper trainen en het heeft me goed gedaan!

Nadat mijn wedstrijd op het WK in Mexico City (alweer drie maanden geleden) niet goed was verlopen, ben ik mijn A-status vanuit NOC*NSF kwijtgeraakt en daarmee ook de financiële steun. Ergens hoopte ik dat er een uitzondering gemaakt zou worden gezien mijn sportverleden, maar helaas was het echt afgelopen met de financiële ondersteuning. Die eerste paar weken waren mentaal heel zwaar voor mij, omdat ik wist dat het financieel niet haalbaar zou zijn om eind mei naar het EK in Frankrijk te gaan.

Het idee dat ik naar Suriname zou gaan bracht me mentale rust, maar daarna werd ik weer onrustiger. Ik zat steeds maar te piekeren hoe ik het moest aanpakken. Een sponsor vinden op zo’n korte termijn is niet haalbaar. Half januari had ik mijn laatste tentamens voor mijn minor. Dat was een goede afleiding. Maar na mijn tentamen moest er wel wat gebeuren anders moest ik stoppen met het bankdrukken. Die gedachte alleen al maakte me heel emotioneel, want ik ben nog niet klaar om te stoppen. Vandaar mijn crowdfundingactie.

In Paramaribo heb ik ook media-aandacht gezocht voor mijn actie. Daar is helaas nog niets concreets uitgekomen, maar het was een leuke ervaring om mijn verhaal te delen. En ik heb er lekker kunnen trainen en ontspannen, voordat ik aan mijn EK-voorbereiding begin. Het heeft mij ook gemotiveerd om ondanks alles te blijven knokken.

Want één ding is zeker: opgeven staat níet in mijn woordenboek.
- Melaica Tuinfort -

Mijn focus is knallen op het EK!
Ik hoop de financiële steun te krijgen om in ieder geval tot eind mei te kunnen trainen en om de kosten van het EK Para Powerlifting te kunnen dekken. Verder hoop ik tegen die tijd een sponsor te vinden die mij financieel wil bijstaan in mijn sportieve droom richting Tokio 2020. Want één ding is zeker: opgeven staat níet in mijn woordenboek. Nu heb ik meer dan ooit financiële steun nodig om te kunnen laten zien dat ik het écht wel kan. 

Dus doneer en deel mijn doneeractie zoveel mogelijk met al uw familie, vrienden, kennissen en collega’s. Doneren kan vanaf 5 euro via onderstaande actieknop, alvast hartelijk dank!

Doneer en help Melaica naar het EK Parapowerlifting

JanKok20180316-6335-web.jpg

Foto's: Jan Kok