Veel animo voor ‘010 op weg naar Tokyo’

Vijftig Rotterdamse sporters zijn in de race voor de Olympische Spelen (van 24 juli tot en met 9 augustus) of de Paralympische Spelen (van 25 augustus tot en met 6 september) van Tokyo 2020. Om hen te helpen hun Olympische droom te verwezenlijken is Rotterdam Topsport, samen met tal van partners, een campagne begonnen: ‘010 op weg naar Tokyo’. Daarmee krijgen de sporter materiële, financiële én morele steun van heel Rotterdam.

Voor het toepasselijke bedrag van 2020 euro kan een bedrijf partner worden van ‘010 op weg naar Tokyo’. Dat wordt gesymboliseerd door de aanschaf van een, goed gevulde, ‘official partner box 2020’. Daarmee gaat het bedrijf een verbintenis aan met één sporter. De vijftig kandidaten zijn valide en Paralympische sporters, die individueel of in teamverband kans maken op een Olympisch ticket, danwel zich reeds hebben gekwalificeerd.

De helft is al ‘geadopteerd’
Inmiddels is bijna de helft van de sporters al ‘geadopteerd’ via de actie, vertelt Fred van Duijvenbode van Rotterdam Topsport. “De ene ondernemer kiest voor een bepaalde sport of sporter omdat die bij hem of zijn bedrijf past; de ander maakt het niet uit en laat zich verrassen wie het wordt… en ontdekt dan opeens hoe boeiend of veeleisend een bepaalde sport is.”

Rotterdamse topsporters op weg naar Tokyo_F.jpg

De zomer van 2020 klinkt voor veel mensen misschien nog ver weg, de sporters zijn met weinig anders nog bezig. Die zijn volop in voorbereiding op hét grootste sportevenement van hun carrière.

Sporters hebben het niet breed
De bijdrage van het bedrijfsleven kan hen daarbij helpen. Fred: “Vaak denken mensen dat alles tot in de puntjes geregeld wordt voor topsporters. Ook financieel. Maar dat is niet zo. Het overgrote deel van de sporters heeft het niet breed; elke euro kunnen ze goed gebruiken.”

Vooraf heeft Rotterdam Topsport de sporters gevraagd waar ze behoefte aan zouden hebben in aanloop naar de Spelen. “Toen bleek dat er van alles speelt: vervoersproblemen, verblijfskosten, aanschaf van kleding, extra trainingen… Via de boxen helpen bedrijven financieel, maar door ons netwerk in te schakelen kunnen we de sporter ook met heel veel praktische zaken en producten ondersteunen.”

“Het is mooi om te zien hoe het leeft en hoe de verbinding tot stand komt tussen bedrijven en ‘hun’ sporter”.
- Fred van Duijvenbode -

Trots – van beide kanten
“Het is mooi om te zien hoe het leeft en hoe de verbinding tot stand komt tussen bedrijven en ‘hun’ sporter”, zegt Fred. “Wij treden daarbij op als bemiddelaar. Door de verkoop van de boxen, door het contact te leggen tussen het bedrijf en de sporter en door ook daarna met raad en daad te helpen.”

De reacties zijn – van beide zijden enorm positief. “Ze hebben al snel een klik. Je ziet ook de trots: bij het bedrijf, doordat zij verbonden zijn met zo’n goede sporter en met hem of haar optrekken richting Japan, en bij de sporter die erkenning en waardering ervaart.”

2019-10-04 BDO Herfstborrel Boathouse-_7503116  48 (002).jpg

Uit de combinaties zie je mooie dingen ontstaan, vertelt Fred. “Zo is BDO gekoppeld aan turnster Eythora Thorsdottir; zij was tijdens hun relatiedag afwezig vanwege het WK Turnen in Stuttgart, maar Peter Blangé kreeg in haar plaats een podium om over de campagne te vertellen. Paralympisch bankdrukster Melaica Tuinfort, ook één van de vijftig, was die dag eveneens aanwezig; zij doet haar afstudeeropdracht bij BDO. Zo worden het initiatief en de sporters omarmd.”

Ervaringen uitwisselen
“Dat de sporters dankzij ‘010 op weg naar Tokyo’ bij elkaar zijn gebracht, heeft onverwachte positieve bijeffecten. We organiseren maandelijkse sessies voor de sporters, onder meer om tips & trics te geven over de inzet van social media en hoe ze zich kunnen profileren. Heel verrassend: de meesten kenden elkaar niet. Ze zijn helemaal gefocust binnen hun eigen sport bezig. Ze blijken het nuttig en fijn te vinden om onderling ervaringen uit te wisselen.”

Wilt u met uw bedrijf ook een Rotterdamse topsporter op weg helpen naar succes in Tokyo.

Schaf dan voor het Olympische bedrag van 2020 euro een Official Partnerbox 2020 aan!

Neem dan contact op met Fred van Duijvenbode of Diana Schultz

Lees meer over 010 op weg naar Tokyo