E-sportsRotterdam Games WeekDreamhack RotterdamRotterdam Ahoy

AFGELAST - Rotterdam Games Week: Dreamhack Rotterdam

16 Oct 20 t/m 18 Oct 20

In navolging op andere grote esports & gaming events heeft ook organisator Rotterdam Ahoy moeten besluiten om DreamHack Rotterdam 2020, gepland voor vrijdag 16 t/m zondag 18 oktober, geen doorgang te laten vinden in 2020. Daarmee komen de grote esports wedstrijden en gaming expo in Ahoy voor dit jaar te vervallen.

Oorspronkelijke tekst

Het grootste digitale entertainment festival komt terug naar Rotterdam. DreamHack Rotterdam 2020 is het grootste evenement van de Rotterdam Games Week en wordt gehouden van 16 t/m 18 oktober op één van de mooiste locaties die Nederland te bieden heeft: Ahoy in Rotterdam.

Direct na afloop van het eerste DreamHack-weekend heeft de organisatie bekendgemaakt dat de editie in 2020 al vaststaat. Na een succesvolle eerste editie in Ahoy Rotterdam pakt de Zweedse LAN direct door naar volgend jaar.

In het weekend van 18 tot 20 oktober stond Rotterdam volledig in het teken van DreamHack, het grootste gamefestival van de wereld. De organisatie kijkt gelukkig terug op een succesvolle editie: "We zijn trots dat we zoveel positieve reacties hebben gekregen. Zowel de response vanuit de gaming industrie, als van de community is heel erg goed” zegt Erika Bronkhorst, eindverantwoordelijk voor het evenement vanuit organisator Rotterdam Ahoy. "Met de kennis die we dit jaar hebben opgedaan kijken we nu al enorm uit naar de tweede editie, die we in 2020 nog grootser willen neerzetten!”

Volgend jaar weer
Na zo'n mooi weekend kon een vervolg niet uitblijven en daarom komt het festival dus in 2020 terug naar Rotterdam. Van 16 tot 18 oktober kunnen gamers opnieuw hun passie delen met alle aanwezigen en zijn er opnieuw ontzettend veel dingen te beleven. Het 'main event' van de Rotterdam Games Week heeft een breed scala op het gebied van esports, gaming en de bijbehorende lifestyle. DreamHack is niet alleen esports met grote en grass-root toernooien, ook een uitgebreide LAN Party en een flinke Stream Studio waar creators bekend van YouTube en Twitch kunnen schitteren dankzij - basis van alles - goed internet. Verder een podium met een aantrekkelijk en afwisselend programma met onder andere cosplay en bekende influencers en heel veel interactie en beleving in de gaming expo waar grote merken zich presenteren aan de doelgroep van PC- en console gamers. Side-events

Officiële website