HandbalEK HandbalRotterdam Ahoy

UITGESTELD - EK-Kwalificatie Handbal Nederland-Spanje Dames

29 Mar 20

De EK-kwalificatiewedstrijd tussen het Nederlands Dames Handbalteam en Spanje is afgelast wegens het coronavirus. De wedstrijd zou gespeeld worden voor een uitverkocht Rotterdam Ahoy. Ook de wedstrijd in Spanje van 25 maart is geannuleerd. In de eerste week van juni worden de wedstrijden ingehaald. De exacte speeldatum en locatie worden later bekendgemaakt.

Alle fans die een kaartje hebben gekocht voor de wedstrijd worden zo snel mogelijk geïnformeerd over de gevolgen van de afgelasting.

-- Oorspronkelijke informatie --

Op 29 maart 2020 speelt het Nederlands Dameshandbalteam de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Spanje in Rotterdam Ahoy. In Ahoy zal plaats zijn voor een recordaantal van ruim 10.000 handbalfans die de herhaling van de WK-finale van 2019 live kunnen bijwonen. Het is de eerste keer dat een handbalwedstrijd in Ahoy gespeeld wordt.

Sjors Röttger, algemeen directeur van het Nederlands Handbal Verbond: “Wij zijn er trots op dat onze wereldkampioenen op een prachtige locatie voor zoveel fans mogen spelen. Dit is een fantastische mogelijkheid om de handbalsport bij een groot publiek te presenteren. Samen met al onze fans en verenigingen wordt dit een groot handbalfeest!”
 
Peter Blangé, directeur Rotterdam Topsport, vult aan: “Rotterdam kent een mooie en lange historie met het Nederlandse handbal. De Oranjedames hebben de afgelopen jaren stappen gezet naar de mondiale top met het wereldkampioenschap als geweldige beloning. De dames verdienen een groots podium als de Ahoy Arena waarbij we gaan voor een toeschouwersrecord.”
 
Een aantal dagen eerder, 25 maart 2020, staat de wedstrijd in Malaga op het programma. Dit is de eerste keer dat beide ploegen in actie komen na de finale op het wereldkampioenschap in Japan. Die strijd werd door Nederland gewonnen met 30-29. Naast Spanje zitten ook Oostenrijk en Griekenland in de poule van vier. Op dit moment staat Oranje ongeslagen bovenaan.

De wedstrijd was binnen 2 uur uitverkocht.

Foto © NHV