HockeyEK MastersHC Rotterdam

EK Masters Hockey

21 Jul 19 t/m 27 Jul 19

Hockey Club Rotterdam is in de zomer van 2019 gastheer voor het Europees kampioenschap voor veteranen. Van 22 tot en met 31 juli strijden naar verwachting meer dan veertig nationale teams in zes leeftijdscategorieën om de Europese titels. ,,Het is fantastisch dat de organisatie van dit evenement aan ons is toevertrouwd,’’ reageert voorzitter Diederik Chevalier van HC Rotterdam.

 

Van 22 tot en met 31 juli strijden naar verwachting meer dan veertig nationale mannen en vrouwenteams voor de Europese titels. Ze zijn onderverdeeld in de leeftijdsgroepen 35+, 40 + en 45+ waarbij de Nederlandse mannen in alle drie de categorieën titelverdediger zijn. Bij de vrouwen is Nederland in 40+ en 45+ regerend Europees kampioen. Andere leeftijdscategorieën komen in actie in Duitsland en België, waarvan het programma en de speeldata kan verschillen van dat bij HCR. 

Bij HCR kunnen op zondag 21 juli teams zich inchecken, waarna een briefing voor teammanagers volgt. Ook is er een openingscermonie en een welkomstbuffet. Het daadwerkelijke toernooi begint die maandag (22 juli) en duurt tot zaterdag (27 juli). Per dag worden er zo'n 18 wedstrijden gespeeld over 3 velden. Op de woensdag is er een barbeque voor alle hockeyspelers en familieleden. Op zaterdag vinden de finales plaats gevolgd door de prijsuitreiking, een slotceremonie en een eindfeest!

 

Foto: HC Rotterdam Ruud Stork

Tickets