RolstoelbasketbalEK RolstoelbasketbalTopsportcentrum Rotterdam

EK Rolstoelbasketbal Vrouwen

01 Jul 19 t/m 07 Jul 19

IWBF Europe heeft het wedstrijdprogramma bekend gemaakt van het Europees Kampioenschap rolstoelbasketbal voor vrouwen dat deze zomer van 30 juni t/m 7 juli plaats zal vinden in het Topsportcentrum Rotterdam.  Nederland, regerend wereld- en Europees kampioen, strijdt in eigen huis met Groot-Brittannië, Duitsland, Turkije, Spanje en Frankrijk om de Europese titel. Daarnaast plaatsen de eerste vier landen van het EK zich voor de Paralympische Spelen van 2020 in Tokyo.

De Orange Angels openen het toernooi op zondag 30 juni om 16.00 uur tegen Spanje. Op dinsdag 2 juli en woensdag 3 juli staan de krakers op het programma tegen Groot-Brittannië en Duitsland, Oranje’s grootste rivalen in het rolstoelbasketbal en ook de te verwachten halve finalisten van zaterdag 6 juli. 

Bondscoach Gertjan van der Linden: ‘Het EK in eigen land is heel bijzonder. Sinds 2006 is er niet meer een evenement van deze grootte in het rolstoelbasketbal in Nederland geweest. Het programma past ons goed, maar uiteindelijk moeten we van iedereen winnen om de Europese titel te prolongeren."

WedstrijdprogammaTickets