SponsoractiviteitFris & Fruitig NetwerkontbijtEK Rolstoelbasketbal

Clinic EK Rolstoelstoelbasketbal

04 Jul 19

Dit jaar vindt het EK rolstoelbasketbal voor vrouwen plaats in Topsportcentrum Rotterdam (30 juni-7 juli 2019). De Oranje vrouwen zijn regerend Europees en wereldkampioen en strijden dit jaar dus in eigen huis met Groot-Brittannië, Duitsland, Turkije, Spanje en Frankrijk om de Europese titel. Naast de Europese titel is er nog een belangrijke prijs te vergeven. Van de deelnemende landen zullen de eerste vier zich plaatsen voor de Paralympische Spelen van 2020 in Tokyo.

Om de sport zelf te ervaren organiseren wij op donderdag 4 juli een clinic rolstoelbasketbal.
 
Het bijzondere aan deze clinic is dat iedereen op nul begint. Er zijn maar weinig clinics waarbij de activiteit voor de hele groep ‘de eerste keer’ is. Reken maar dat er slechts weinigen zijn die eerder in een rolstoel basketbal gespeeld hebben. Daardoor krijg je een leuke groepsdynamiek tijdens zo’n activiteit; ervaren door te doen!
Er gebeurt nog iets veel mooiers met de groep. Door het zelf te ervaren bekijk je de wereld opeens door een hele andere bril. Die van de gehandicapten, want weinig valide personen zijn zich er bewust van hoe wij hier als Nederlandse maatschappij mee omgaan. Met een clinic ervaar je ook hoe hard een rolstoelbasketballer moet werken en ontstaat er respect voor deze (top)sport. 
 
Het programma op donderdag 4 juli is als volgt:
16.30 uur                           Ontvangst in Topsportcentrum Rotterdam
17:00 – 18:00 uur           Presentatie ‘Wat kunnen we leren uit de Paralympische sport?', aansluitend omkleden
18.00 – 19.00 uur           Clinic rolstoelbasketbal
19:00 – 20.30 uur           Douchen, omkleden, hapje eten.
20.30 uur                        Wedstrijd NL – Frankrijk; Nederland aanmoedigen tegen Frankrijk
 
“Het is een kroon op de prestatie van de rolstoelbasketbalsters die dit jaar voor het eerst in de historie wereldkampioen werden. Een EK in eigen land is altijd bijzonder,' spreekt bondscoach Gertjan van der Linden uit ervaring als speler. 'Daarnaast is hier een ticket voor de paralympische spelen te verdienen, en wat is er mooier om dat te doen voor het Oranje publiek? Sinds 2006 is er niet meer een evenement van deze grootte binnen onze sport in Nederland geweest. Het programma past ons goed, maar uiteindelijk moeten we van iedereen winnen om de titel te prolongeren”.
 
Het totale wedstrijdprogramma is te zien op https://basketballexperience.nl/ek2019/
De uitnodiging voor deze clinic rolstoelbasketbal ontvangt u per mail.