JudoNKnlRotterdam Ahoy

NK Judo mixteams senioren

25 Jun 22

Op 25 juni 2022 strijden verschillende judoteams om de felbelgeerde Nederlandse titel mixteams te bemachtigen. Dit evenement zal plaatsvinden gedurende het NKnl in Ahoy Rotterdam. De teams bestaan uit zes judoka’s uit hetzelfde district, maar zij mogen van verschillende clubs afkomstig zijn. Zij zullen uitkomen in verschillende gewichtsklassen. 

Wanneer twee teams tegenover elkaar staan, zullen er zes wedstrijden worden gejudood: voor elke gewichtscategorie één. De teams zetten per gewicht hun beste judoka in, in de strijd met het andere team. Het team dat na zes wedstrijden de meeste partijen heeft gewonnen, wint het duel en mag een ronde verder.

De teams zijn samengesteld met judoka’s van verschillende clubs. Dit team mag uitsluitend bestaan uit clubs van hetzelfde district. Van een team met minder dan zes deelnemers, worden de ontbrekende partijen als gewonnen beschouwd voor het andere team. 

NKnl
Het NK Judo mixteams senioren is onderdeel van het NKnl. Het NKnl is een uniek concept in Nederland waarbij Nationale Kampioenschappen van meerdere sporten in dezelfde stad en hetzelfde weekend plaatsvinden. Van 24 t/m 26 juni 2022 wordt in Rotterdam de eerste editie van het NKnl gehouden. Naast de Nationale Kampioenschappen van het judo, vinden ook die van de Atletiek Unie (KNGU), zwembond (KNZB), de judobon (JBN), de triathlonbond (NTB) en de boksbond (NBB) plaats.