TafeltennisNKparatafeltennisTopsportcentrum Rotterdam

NK Paratafeltennis

02 Jun 18

Zaterdag 2 juni wordt er in het Topsportcentrum in Rotterdam de Nederlandse kampioenschappen Paratafeltennis en schuiftafeltennis gehouden. De organisatie is in handen van tafeltennisvereniging Alexandria’66, een sportplusvereniging die sinds 2014 speciale trainingen aanbied voor mensen met een lichamelijke beperking. Met 26 paraspelers heeft TTV Alexandria de meeste paratafeltennissers van Nederland.

Dit kampioenschap heeft een primeur! Voor het eerst zal er behalve paratafeltennis ook een kampioenschap gehouden worden voor schuiftafeltennis. Beide sporten zijn in opkomst in Nederland, maar heeft in het verleden al enkele wereld-Europese- en paralympische titels opgebracht, met o.a. Jolanda Paardekam (tevens Rotterdams sport icoon!) Kelly van Zon en Gerben Last.

Bezoekers
Tijdens dit toernooi kunnen bezoekers mooie wedstrijden zien, maar zelf ook een balletjes slaan bij MJ Tafeltennis. In de hal zullen twee tafeltennis trainers, met meerdere tafels en verschillende spelvormen, tafeltennis training bieden voor iedereen (met of zonder beperking) die een balletje wil slaan en tafeltennis wil uitproberen.
Iedereen die interesse heeft in tafeltennis voor mensen met een beperking is welkom om kennis te maken met deze mooie sport die op elk niveau gespeeld kan worden.

Toegang is gratis.

Met dank aan plaatselijke sponsoren, de NTTB en Dirk Kuijt Foundation is het mogelijk om dit toernooi te organiseren.

Officiële website