VoetbalVrouwenvoetbalWEURO 2017Kasteel

EK Vrouwenvoetbal 2017

Het was in één woord geweldig! Vanaf minuut één tot en met de laatste seconden in de finale hebben de Nederlandse dames het spannend weten te houden. Het EK, dat van 16 juli tot en met 6 augustus in Nederland gehouden werd, werd gespeeld in 7 Nederlandse steden. Rotterdam was één van de 7 speelsteden.

Het Sparta stadion was het toneel van 5 wedstrijden, waaronder de poulewedstrijd Nederland -  Denemarken (ook de latere finale). Naast 4 poulewedstrijden vond ook een van de kwartfinales in Rotterdam plaats. De kwartfinale tussen Duitsland en Denemarken werd in eerste instantie afgelast. Door een wolkbreuk boven Rotterdam, kon ondanks lang dweilen en hopen, de wedstrijd niet op de vastgestelde datum gespeeld worden. De bezoekers keerden huiswaarts om de volgende dag om 12 uur weer terug te keren en 7-voudig Europees kampioen Duitsland te zien verliezen van Denemarken.

Tijdens het EK kleurde Rotterdam helemaal oranje. Er was een Fanzone ingericht op het Kruisplein vlak bij het Centraal Station. Een plek waar fans voorafgaand, tijdens en na de wedstrijden elkaar konden ontmoeten en aan laagdrempelige (voetbal)activiteiten deel konden nemen. In totaal hebben er ruim 10.000 mensen actief een bezoek gebracht aan de fanzone en daar deelgenomen aan activiteiten of wedstrijden op het scherm bekeken. Op de wedstrijddagen van Nederland (20 juli) en IJsland (26 juli) was het zeer druk op de fanzone. Op deze twee dagen zijn er fanwalks georganiseerd waarbij een grote groep enthousiaste fans te voet, in een stoet van de fanzone naar het Sparta stadion liepen.

Nederlandse vrouwen tegen Denemarken in het Kasteel