VoetbalUEFA CUPDe Kuip

UEFA CUP Finale 2002

Feyenoord speelde de UEFA cup finale 2002 in de eigen Kuip tegen Borussia Dortmund. Dit was voor Feyenoord de kans om de tweede UEFA cup titel binnen te slepen.

De score werd geopend door wederom Pierre van Hooijdonk die een strafschop benutte zoals hij het hele seizoen lang al de aanjager van het succes was geweest. Acht minuten later bracht Pi-air de ruststand zelfs op 2-0, op een manier zoals hij zo vaak deed, door op uitmuntende wijze een vrije trap binnen te schieten. Doelman Jens Lehmann was kansloos.

Twee minuten na rust kreeg Borussia Dortmund een strafschop welke werd benut door Marcio Amoroso. Drie minuten na die treffer werd Jon Dahl Tomasson gelanceerd en hij bracht de stand op 3-1. De hoop in de Rotterdamse harten die even gestild was werd groter en groter. Zeven minuten na de goal van Tomasson bracht Jan Koller de achterstand echter terug tot 3-2 na op een schitterende wijze Edwin Zoetebier te hebben gepasseerd. Wat volgde was een ongelofelijk spannend half uur met kansen voor beide doelen. Gescoord werd er echter niet meer en Feyenoord had voor de tweede keer (eerste keer in 1974) in de historie de UEFA Cup in haar bezit, welke door aanvoerder Paul Bosvelt in ontvangst werd genomen.