TurnenWK turnenAhoy Rotterdam

WK Turnen 2010

Het jaar 2010 was voor de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) een heel bijzonder jaar. Voor de tweede keer in de geschiedenis mocht Nederland het WK Turnen organiseren. Een eer maar ook een geweldige uitdaging want maarliefst 68 landen hadden zich voor de WK ingeschreven. De WK 2010 was daarmee het grootste internationale turntoernooi ooit in Nederland. Locatie het vernieuwde Ahoy in Rotterdam.

Fantastic Gymnastics
De sfeer in de hallen van het Ahoy-complex was geweldig tijdens het negen dagen durende toernooi. Kinderen konden zelf sporten en bewegen op het beweegplein, trainers, coaches en bestuursleden konden deelnemen aan clincs en workshops, er waren speciale themabijeenkomsten en studiedagen en natuurlijk waren er ook merchandisingartikelen te koop zodat iedereen met een tastbare herinnering naar huis kon. 'Fantastic Gymnastics' was het motto van de WK en fantastisch was het; de stemming onder de fans op de tribunes, de adembenemende turnoefeningen, de spanning tijdens de wedstrijddagen en natuurlijk die geweldige rekfinale. Absoluut hoogtepunt voor de organisatoren was het bezoek van Prins Willem Alexander, Prinses Máxima en hun drie kinderen. Tijdens de wedstrijd zorgde ze voor extra support en tussendoor lieten de kleine prinsesjes hun turn- en danskunsten zien op het beweegplein.

'The best Worlds ever'
Het organisatie comité, de coördinatoren en de honderden vrijwilligers hebben een geweldige klus weten te klaren. Het vervoer van en naar de hotels, de begeleiding in de trainingshallen, de catering, de hospitality, de voorzieningen voor de pers, de side events, de diverse activiteiten op het beweegplein en natuurlijk alles wat zich op en rond de wedstrijdvloer afspeelde, het was allemaal op en top geregeld. De FIG en de internationale turnwereld waren na afloop dan ook vol lof over dit WK. 'The best Worlds ever' was de conclusie tijdens het FIG-congres enkele weken na de WK. De KNGU en de stad Rotterdam hebben een nieuwe standaard neergezet.

 

Zilver voor Epke Zonderland op het WK Turnen 2010