Dit zijn de events die - fingers crossed - nog wél op de topsportkalender staan

De wedstrijdsport voor senioren is na de aangescherpte coronamaatregelen van vorige week vrijwel helemaal tot stilstand gekomen. Ook trainen met anderhalve meter afstand is voor veel sporten niet of vrijwel onmogelijk. Onderstaande evenementen staan nog wél op de topsportkalender voor de komende weken.

Uit Havenloods

Hardlopers kunnen – na de geslaagde NN Running Day anderhalve week geleden – opnieuw een individuele race beleven. Zaterdag 24 en zondag 25 oktober is het overal in Nederland mogelijk om met de MyTrace-app en de Nationale Nederlanden-Hardloopplanner vanaf je voordeur virtueel een parcours af te leggen in Rotterdam. Wie in training is gebleven voor 25 oktober, de datum waarop tot enige tijd geleden de ‘echte’ NN Rotterdam Marathon was gepland, kan kiezen voor ruim 42 kilometer. Voor geoefende lopers die regelmatig aan een wedstrijd meedoen is er de AA Drink ¼ marathon en voor de recreanten de City Run van ruim 4 kilometer. Er zijn extra waves, maar schrijf op tijd in want het aantal deelnemer is beperkt. De app zorgt voor alle bekende omgevingsgeluiden, zoals het startschot en ‘You’ll Never Walk Alone’ van Lee Towers. Wil je ook eens virtueel in een andere stad lopen, dan kies je voor de Marathon Eindhoven, de Singelloop Utrecht, Almere City Run, Maastrichts Mooiste of de Menzis 4 mijl van Groningen.
Meer informatie en aanmelden op www.nnrunningday.nl

Bezoekers van het inmiddels uitverkochte Sport Film Festival Rotterdam krijgen op 27 en 28 oktober een exclusieve voorstelling te zien in LantarenVenster. Er zijn zes vertoningen met in totaal achttien sportfilms, veelal in de aanwezigheid van de filmmakers. Na elke sessie is er een award-uitreiking, waarvan de uitslag wordt gepubliceerd op de website en social media. Publiek kan nog tot 27 oktober via de Facebook-pagina stemmen op de 1 minuut-films, gemaakt door jongeren van Rotterdamse Sportplusverenigingen. Oud-bokser Don Diego Poeder zit in de jury. Top-judoka Marhinde Verkerk jureert mee voor de Rotterdam Sport Film Award. Meer informatie op sportfilmfestivalrotterdam.nl

De internationals van HC Rotterdam spelen dinsdag 27 en vrijdag 29 oktober twee wedstrijden in de FIH Pro League tegen Groot-Brittannië. De duels vinden - uiteraard zonder publiek - plaats in het Wagener Stadion in Amsterdam. Als het doorgaat dus wél hockeywedstrijden voor Jeroen Hertzberger, Thijs van Dam en Justen Blok. Ook de Rotterdammers Pirmin Blaak en Seve van Ass bereiden zich voor op de wedstrijden met Oranje.