Finale Korfbal League komende vijf seizoenen in Rotterdam Ahoy

Rotterdam Ahoy is de komende vijf jaar de korfbaltempel van Nederland. De eerstvolgende Korfbal Leaguefinale staat gepland op zaterdag 4 april 2020.


Bij het maken van de keuze voor de komende jaren heeft het KNKV een antwoord gevonden op de vraag: waar komt topkorfbal het beste tot z’n recht en waar hebben de fans de beste mogelijkheden om elkaar te ontmoeten?  Daarin biedt de samenwerking met Rotterdam Ahoy, Rotterdam Topsport en de gemeente Rotterdam veel vertrouwen voor de toekomst. De zichtbaarheid in de stad Rotterdam en de samenwerking met regionale verenigingen vormen namelijk een belangrijk onderdeel van het aankomende vertrouwde podium, dat absoluut een nieuw geluid zal laten horen.

KNKV-voorzitter Rob Meijer: “De finales (A-jeugd en Korfbal League),  met meer dan tienduizend toeschouwers, worden omringd door diverse side-events en het jaarlijkse Korfbalcongres. De korfbalsport zal Rotterdam Ahoy de komende jaren weer laten zinderen en beven.”

De Ziggo Dome heeft de korfbalsport de afgelopen vier seizoenen prachtige Korfbal Leaguefinales gebracht. Samen met directie en personeel van de Ziggo Dome én de gemeente Amsterdam heeft het KNKV laten zien dat de Ziggo Dome zeer geschikt is voor topsportevenementen. Het KNKV is zijn Amsterdamse partners dankbaar voor de goede samenwerking en blijft de opgedane ervaring ook in de komende jaren toepassen.

Sven de Langen, wethouder sport van de gemeente Rotterdam: “De Korfbal Leaguefinale keert na vier jaar afwezigheid terug naar Rotterdam Ahoy. Jarenlang was de 'Road to Ahoy' een begrip voor korfbalminnend Nederland. Als sportstad zijn wij dan ook trots dat verenigingen, spelers, speelsters en fans opnieuw mogen uitkijken naar dit topsportevenement in een uitverkocht Ahoy. Samen met het KNKV, Rotterdam Ahoy en onze lokale sportpartners willen we de hele stad betrekken bij de Korfbal Leaguefinale, bijvoorbeeld via side-events en promotionele acties. Zo bouwen we in Rotterdam weer aan een sfeervol korfbalfeest. Ik kijk er erg naar uit!”

  • Van 1990 tot en met 2015 was Rotterdam Ahoy al het decor van de zaalfinale, sinds de invoering van de Korfbal League in het seizoen 2005/2006 de Korfbal Leaguefinale genoemd.
  • In 2016, 2017, 2018 en 2019 werd de Korfbal Leaguefinale in de Ziggo Dome gespeeld.
  • Fortuna/Delta Logistiek won 13 april jongstleden de Korfbal Leaguefinale van PKC/SWKGroep: 21-19.
  • Op korfbalfinale.nl vind je alle zaallandskampioenen sinds het seizoen 1966/67 en meer informatie.

Rotterdam Ahoy