Nog geen NK, wél een Qualification Meet voor zwemtop in Rotterdam

Het Open Nederlands Kampioenschap lange baan in Zwemcentrum Rotterdam dat voor 3 tot en met 6 december op de kalender stond is uitgesteld. Toch komt de Nederlandse zwemtop begin volgende maand naar de Maasstad. Tijdens de Rotterdam Qualification Meet kunnen de beste zwemmers tickets voor de Olympische of Paralympische Spelen in Tokyo behouden of verdienen.

Uit Havenloods.

“Gezien de huidige omstandigheden is het vooralsnog niet mogelijk het ONK op korte termijn opnieuw in te plannen”, aldus een nieuwsbericht van de zwembond. “Maar we zijn bezig met een alternatief voor de fanatieke NK-deelnemers. Van 24 tot en met 27 juni vindt in elk geval een ONK lange baan plaats in Rotterdam.” Nu alleen voor de absolute top een kwalificatiemogelijkheid.

Het titeltoernooi voor alle Nederlandse top- en breedtesporters is dus op z’n vroegst pas in juni 2021 in het Rie Mastenbroek 50 meter bad bij Zuidplein. Begin dit jaar werd hier al wel het Open Nederlandse kampioenschap Masters korte baan gehouden, met meer dan duizend deelnemers uit vijftien landen.

Foto: De Australische Kirsten Cameron zwom in januari het eerste wereldrecord in Zwemcentrum Rotterdam, op de 800 meter (Dames 45+).