Geen tweede Wooning Zesdaagse in Rotterdam Ahoy in 2020

Met Wim Stroetinga en Yoeri Havik als glorieuze winnaars kende de 38e editie van de Wooning Zesdaagse een ijzersterke editie waar afgelopen januari de Nederlandse sprinters en de internationale baanwielertop op de duurnummers hun visitekaartje afgaven; het startsein voor een fraai olympisch jaar. Eind november zou het wielerspektakel terugkeren in Rotterdam Ahoy om voortaan met een finale op zondag verreden te kunnen worden in het najaar. Door de huidige, onzekere situatie heeft de organisatie moeten beslissen om haar ambitie een jaar uit te stellen.

"Ik heb een ongelooflijk rotgevoel bij deze noodzakelijke beslissing” zegt wedstrijdleider Michael Zijlaard. "Peter Schep en ik waren met de organisatie bezig aan het bouwen van een sportevenement dat baanwielrennen nog meer in de etalage zet. De stap naar een finale op zondag dit najaar, ook vlak na een Olympisch Spelen, paste volledig in onze ambitie om het zesdaagse-wielrennen bij een nog grotere groep wielrenfans onder de aandacht te brengen. Alleen, we moeten concluderen dat met de huidige vooruitzichten de komende editie geen stap vooruit maar een stap terug zou zijn in ons streven om een kwalitatieve Wooning Zesdaagse neer te zetten. Dus knijpen we nu helaas in de remmen, om volgend jaar, goed voorbereid, keihard terug te komen.”

In deze persoonlijke videoboodschap licht de wedstrijdleiding de verplaatsing naar 2021 toe.

39e editie Wooning Zesdaagse verhuist naar dinsdag 7 t/m zondag 12 december 2021

Naast de uitdagingen, voor publiek en renners, waarvoor de organisatie van de Wooning Zesdaagse kan komen te staan en de druk op de beschikbaarheid van fitte renners door een potentieel overvolle UCI najaarskalender, heeft organisator Rotterdam Ahoy ook aandacht voor sponsors en bedrijfsleven.

"Vooropgesteld, we zien het enorme belang van volksgezondheid. Gezondheid van renners, fans, medewerkers etc. staat altijd op de eerste plaats. Maar daarnaast kijken we ook naar onze partners. Voor hen is het evenement behalve een sportief hoogtepunt, ook altijd een mooi moment om hun organisatie en relaties in de kijker te zetten”, zegt Erika Bronkhorst, Manager Events bij Rotterdam Ahoy. "We zien momenteel dat sommige partijen het moeilijk hebben en willen ook met hen meedenken. Door nu pas op de plaats te maken, hopen we in goede gezondheid eind 2021 met hen het glas weer te heffen en samen te genieten van de wielersport die ons zo dierbaar is.”

In de tussentijd

Degenen die inmiddels hun kaartjes hebben gekocht voor de 39e editie van de Wooning Zesdaagse kunnen er gerust over zijn dat hun tickets geldig blijven voor 2021. Zij kunnen die bewaren of t.z.t. terugvinden in hun Ticketmaster-account.

Zesdaagse TV

Om zichtbaar te blijven voor de wielerliefhebber en zesdaagse-fan wordt gekeken naar kleinschalige of online evenementen die in de tussentijd ontwikkeld kunnen worden. Ook wordt gewerkt aan een try-out van Zesdaagse TV, met als gasten o.a. Jan-Willem van Schip, Niki Terpstra en Wim Stroetinga.