Genomineerden Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2018 bekend

Op maandag 11 februari 2019 vindt de uitreiking van de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond plaats tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam Ahoy. Vanmiddag heeft RTV Rijnmond, tijdens de eindejaarsuitzending van Sportclub Rijnmond, de genomineerden van de inmiddels 32e editie van deze Rotterdamse uitreiking bekend gemaakt. 

De genomineerden zijn er in de categorieën sportvrouw, sportman, sportcoach, sportvrijwilliger, sportploeg en het sporttalent van Rotterdam-Rijnmond. Ook het ‘Leukste Kluppie’ van het jaar krijgt een award en wordt de ‘Meer dan Sport’ award uitgereikt aan organisaties en/of personen die via sport van bijzondere maatschappelijke betekenis zijn voor Rotterdammers.

Genomineerden sportvrouw

sportvrouw website.png

Genomineerden sportman

sportman website.png

Genomineerden sportploeg

sportploeg website.png

Genomineerden sporttalent

Sporttalent website.png

Genomineerden sportcoach

sportcoach website.png

Genomineerden Sportvrijwilliger

Arnold van Kleij
Rotterdam Zuid Basketball kan zich geen betere voorzitter wensen dan Arnold van Kleij. Dankzij de bijzondere clinics, deelname aan regionale en nationale activiteiten en projecten die de club een belangrijke rol in de wijk hebben gegeven, is het aantal lidmaatschappen en de saamhorigheid flink toegenomen.

Eline Gorter
Eline is de allesdoener bij Volley Zuid. Ze is aanvoerder van haar eigen team, zit in de technische commissie, traint de 'volleybalspeeltuin', staat achter de bar en helpt haar broer met de coaching van zijn team.

Johan Wensveen
Johan zet zich bij tennisvereniging Deuce Again als vrijwilliger in voor jong en oud, en waar nodig dag en nacht. Mede dankzij hem ondergaat het clubhuis een volledige renovatie voor het honderdjarig bestaan dat de club in 2019 viert.

Genomineerden Leukste Kluppie

010 Cheerleaders
Begin 2018 werd de hoofdcoach van deze vereniging ernstig ziek, waardoor zij weinig tot niet in staat was trainingen te geven. De cheerleaders lieten zich niet uit het veld slaan, maar zetten zich juist extra in, en wonnen zelfs een aantal nationale prijzen 'voor de coach'.

Rugbyclub The Hookers
Bij rugbyclub The Hookers uit Hoek van Holland staat respect bóven het winnen van een wedstrijd. Mede door de respectvolle en hechte samenwerking op en rond het veld, maar ook tijdens het gezamenlijk organiseren van grote evenementen, is de betrokkenheid van de leden bij hun club zeer groot.

Ruitervereniging Rozenburg
Ruitervereniging Rozenburg is zeer trots op zijn leden en het sterke clubgevoel. Tijdens De Grote Clubactie dit jaar haalde het toch beperkte aantal leden met hun enorme inzet een groot bedrag voor de vereniging op. Hiermee kan de locatie goed worden onderhouden en hebben de paarden een prima onderkomen.

Genomineerden Meer dan Sport Award

Ramon Storm (Rijndam Revalidatie)
Ramon werkt als bewegingsagoog voor kinderen bij Rijndam Revalidatie. Door altijd oog te hebben voor andere manieren van aanpak, zorgt hij voor veel plezier, continue uitdaging en meer zelfvertrouwen bij de kinderen. Met zijn enthousiaste manier van werken en onder het motto “Kan niet bestaat niet” maakt Ramon zo het bewegen voor ieder kind mogelijk.

Patrick van Daalen (Unity'99)
Trainer Patrick van Daalen en zijn team bieden trainingen aan bijzondere doelgroepen. Met onder meer programma’s als Pestkop Proof, Ladies Empowerment en sporten met autisme wordt velen de mogelijkheid geboden voor een beter, zelfverzekerder en gezonder leven. Voor Patrick geldt dat iedereen moet kunnen sporten en dat sport iedereen iets moet kunnen bieden, beginnend met plezier en een gezonde dosis zelfvertrouwen. 

ttv Alexandria '66
Deze vitale tafeltennisvereniging focust zich in het bijzonder op maatschappelijke betrokkenheid en versterking van het bijbehorende netwerk, waaronder dat van mensen met een beperking. Dit levert de vereniging naast nieuwe leden ook veel enthousiaste vrijwilligers op, die de vereniging niet alleen zien als een plek waar fanatiek gesport kan worden, maar waar ook veel tijd en ruimte is om gezellig samen de handen uit de mouwen te steken.

Achtergrond

De Sport Awards Rotterdam-Rijnmond worden jaarlijks uitgereikt aan de Sportman, Sportvrouw, Sporttalent, Sportploeg, Sportvrijwilliger en Sportcoach. Ook is er een award voor het  ‘Leukste Kluppie’ en een ‘Meer dan Sport Award’ voor initiatieven, organisaties en personen die via sport van bijzondere maatschappelijke betekenis zijn voor Rotterdammers.

De Awards worden georganiseerd door de gemeente Rotterdam, Rotterdam Sportsupport, Rotterdam Topsport, het Sportbedrijf Rotterdam en RTV Rijnmond. Zij stellen een longlist samen van sporters die woonachtig zijn in Rotterdam-Rijnmond of daar geboren zijn en een aansprekende prestatie hebben verricht.

Per categorie wordt de lijst vervolgens teruggebracht tot drie genomineerden. Daarbij wordt gekeken naar prestaties op internationaal niveau en de tak van sport. Via de website van RTV Rijnmond, www.rijnmond.nl/sportawards, kan het publiek op hen stemmen. De uitslag van de publieksjury telt voor 50 procent mee. De andere 50 procent wordt bepaald door de uitslag van een vijfkoppige vakjury, zij geven per categorie punten aan hun nummers één, twee en drie. Bij een gelijke eindstand geeft de uitslag van de vakjury de doorslag. 

Stemmen