44 GP ruiters in Rotterdam Hickstead Grand Prix Dressage Challenge op 18 en 19 juli

44 Grand Prix dressuurruiters uit zeven landen (Australië, Denemarken, Groot Brittannië, Ierland, Noorwegen en natuurlijk Nederland) nemen deel aan de online Rotterdam Hickstead Grand Prix Challenge die op 18 en 19 juli a.s. wordt uitgezonden met live commentaar. Op de deelnemerslijst staan o.a. regerend Olympisch kampioen Charlotte Dujardin, KNHS talent van het jaar Jeanine Nieuwenhuis, Olympische ruiters Patrick van der Meer (NED) en Jorinde Verwimp (BEL), Dane Rawlins voor Ierland, Tristan Tucker voor Australië, Mikaela Soriatie voor Noorwegen, Sune Handsen voor Denemarken en nog vele anderen.

De uitzending met live commentaar van juryleden vindt plaats op 18 en 19 juli a.s. 

"We kijken erg uit om deze ruiters na lockdown in actie te zien. De deelnemerslijst heeft zeer ervaren ruiters maar ook veel aanstormend talent, het is een zeer interessante line up", zegt Mariëtte Sanders. "Daarnaast is het voor ons geweldig om weer plaats te nemen in onze 'online' juryhokjes, alhoewel we nog geen punten mogen geven," voegt Stephen Clarke toe. 

Over CDIO Hickstead
Dressage at Hickstead – is hét outdoor dressuur event in Groot Brittannië en voor de CDI3*. Dressage at hickstead ontstond in 1993 na een vierjarige intensieve voorbereiding door internationaal dressuurruiter Dane Rawlins en een kleine groep financiers op het landgoed van Douglas Bunn’s All England Jumping Course in Hickstead, West Sussex. Het eerste jaar viel samen met het beëindigen van het Goodwood dressuurevenement. Binnen enkele jaren groeide Dressage at Hickstead uit tot het belangrijkste outdoor dressuur evenement voor zowel de nationale als internationale dressuur.

Over CHIO Rotterdam
Het CHIO Rotterdam is het enige Nederlandse hippische topsportevenement met vijf sterren dat zich kan scharen bij de internationale topevenementen in de wereld. Met een historie van 72 jaar spring- en dressuursport van het allerhoogste niveau, is het CHIO Rotterdam bovendien het oudste topsportevenement van Rotterdam. Voor het bedrijfsleven is het CHIO Rotterdam al jaren 'the place to be'. Het CHIO wordt bezocht door vooraanstaande politici en de zakelijke top van Rotterdam en Nederland. Samen met het KLM Open en het ABN AMRO World Tennis Tournament behoort het CHIO Rotterdam tot de top 3 van Nederlandse hospitality events. Uniek is de 'jaar rond' betrokkenheid van het bedrijfsleven via business clubs zoals Vrienden van het CHIO, CHIO Port Club Rotterdam, Sociëteit Schoufour, etc.

Het evenement is niet alleen een unieke ontmoetingsplaats voor paardensportliefhebbers en bedrijfsleven. Het CHIO Rotterdam draagt middels een aantal maatschappelijke programma’s ook bij aan de Rotterdamse samenleving en is met een uitgebreid kinderprogramma, shows, entertainment en het alombekende Stroodorp een topevenement voor iedereen.

Foto: Charlotte Dujardin - Anita Lussenburg / CHIO

Website