Gymnasten van Nederland strijden om nationale titels in Rotterdam Ahoy

Dutch Gymnastics The Finals viert ook in 2024 weer de gymsport. Op zaterdag 22 en zondag 23 juni kunnen alle liefhebbers zich in Rotterdam Ahoy vergapen aan acrobatische en ritmische gymnastiek, dans, groepsspringen, trampolinespringen en turnen. Natuurlijk staan er de nationale titels op het spel. Wie kroont zich tot kampioen van Nederland? Maar ook: wie plaatst zich voor het olympisch team en reist in juli af naar Parijs?

Gymfeest in Ahoy
Voor de 12e keer staat Rotterdam Ahoy twee dagen volledig in het teken van de gymsport. En dat is niet voor het laatst, want onlangs hebben de KNGU, Rotterdam Topsport en Rotterdam Ahoy de samenwerking verlengd tot en met 2026. In 2026 zullen zowel DG The Finals als de WK turnen plaatsvinden in Rotterdam. Maar voor het zover is vindt DG The Finals 2024 plaats. Natuurlijk zijn er ook dit jaar nationale titels te verdelen op verschillende niveaus en disciplines, maar voor de turners en turnsters van TeamNL staat er dit jaar nóg meer op het spel. DG The Finals is voor hen ook een kwalificatiewedstrijd om zich in het olympisch team te turnen.

Laat je inspireren
Maar er is natuurlijk meer te zien en te doen in Rotterdam Ahoy. Tijdens DG The Finals zijn er spectaculaire optredens en spannende wedstrijden te zien. Maar bezoekers kunnen ook zelf in beweging komen op het Beweegplein, handtekeningen en selfies scoren van hun idolen of nieuwe gymkleding kopen op de Plaza.

Deel update