Kanosprint

Kanosprint

De Willem-Alexander Baan is per 1 maart 2021 de trainingslocatie voor de topsporters van de Olympische discipline kanosprint. Op deze trainingslocatie willen we de komende 4 jaar vol inzetten op de ontwikkeling van kanosport in de regio Rotterdam.

De ambities richten zich naast deelname en medailles op de Olympische Spelen ook op het binnenhalen van grote kanoevenementen op de Willem-Alexander Baan, zoals een EK en/of WK Kanosprint.

Doel topsportprogramma kanosprint: in 2028 kans maken op minimaal 2 Olympische medailles.

Groei naar volwaardig TeamNL Topsportprogramma
Samen met het Watersportverbond is een topsportprogramma ontwikkeld die moet leiden tot medailles. We geloven in de potentie en ambities van kanosprint en investeren daarom graag in dit programma, we willen het nationale kanosprint programma de komende jaren laten groeien richting een volwaardig TeamNL topsportprogramma.

De gedrevenheid van topsporters inspireert en motiveert.

We zijn als stad trots dat we de kanosprint talenten mogen verwelkomen op de Willem-Alexander Baan.

- Wethouder Sport, Sven de Langen -

Willem-Alexander Baan
De kanosprinters krijgen een eigen baan waar ze op kunnen trainen. Daarnaast profiteren zij van de topsportfaciliteiten en structuur die op de Willem-Alexander Baan al zijn ingericht voor toproeiers. 

_MG_0043.jpg

Selma Konijn, Nederlands Kampioen Dames Senioren K1 200 meter: “Door het hebben van een vaste trainingslocatie met een centraal plan en ondersteuning van verschillende partijen, kan ik als sporter grote stappen maken. Ik verhuis daarom ook op korte termijn naar Rotterdam. Door het vernieuwde topsportprogramma verwacht ik meer structuur te gaan ervaren, deze structuur kan bijdragen aan het structureel stappen zetten richting succes.”

Alle sporters zijn enorm gemotiveerd door deze kans en het geloof in hen en in de sport.
- Nicole Bulk, bondscoach Focusplan Kanosprint -