KNSB en Rotterdam Topsport Gaan voor impuls inlineskaten

De KNSB en Rotterdam Topsport gaan nauw met elkaar samenwerken om het inlineskaten in het Gewest Zuid-Holland, en met name de regio Rotterdam, de komende jaren extra impulsen te geven. Rotterdam Topsport zal onder meer een financiële bijdrage leveren aan de huur van de Skeelerpiste Rotterdam voor trainingen van de gewestelijke opleidingsploeg en de Nationale Training Selectie Inlineskaten (NTISK). Ook zal er een bijeenkomst worden georganiseerd met de bondscoach en de coach van de gewestelijke opleidingsploeg voor de coaches van de andere selecties en verenigingen uit de regio Rotterdam.

Marcel Scheperkamp (disciplinemanager inlineskaten van de KNSB) en Karin Luijendijk (projectleider Events bij Rotterdam Topsport) zetten vrijdagmiddag 10 mei hun handtekening onder de nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Dit gebeurde tijdens het Daikin NK Inlineskaten Baan & Weg op en rond de vernieuwde Skeelerpiste Rotterdam.

Dat de crème de la crème van het Nederlandse inlineskaten drie dagen te bewonderen was op de hemelsblauwe baan aan de Landscheiding 101, is deels te danken aan Rotterdam Topsport die ook de zogenaamde Vesmaco-coating mede mogelijk heeft gemaakt. Deze coating biedt de rijders maximale grip en minimale rolweerstand, waardoor Skeelerpiste Rotterdam anno 2024 wordt gerekend tot de absolute topbanen van Nederland.

De verenigingen in de regio hebben in samenwerking met Rotterdam Sportsupport en het Sportbedrijf Rotterdam al verschillende initiatieven ondernomen om kinderen op de Skeelerpiste Rotterdam kennis te laten maken met inlineskaten als sport. Daarnaast wil de KNSB met Rotterdam Topsport een solide basis voor talentontwikkeling in de regio neerzetten, met onder meer periodieke trainingen van de bondsprogramma’s.

Zo zullen zowel de NTISK als de talenten- en opleidingsteams van het Gewest Zuid-Holland met enige regelmaat hun rondjes draaien op de Skeelerpiste Rotterdam. Verder krijgt ook ‘Team SPR’, bestaande uit senioren en een enkele junior uit de regio Rotterdam, de mogelijkheid een deel van het trainingsprogramma van de NTISK te volgen.

Uiteindelijk is het de bedoeling van de samenwerking dat er nog veel meer regionale talenten, zoals Elanne de Vries (bovenstaande foto), bij de NTISK gaan aansluiten.

Deel update