Maak kennis met de dames van TeamNL Boksen!

Boksters Gabriella, Luna en Maud trainen in het vechtsportcentrum in Rotterdam onder begeleiding van Sayit Yanik en Waleed Sheko. In het Nationaal Vechtsportcentrum is één van de zalen ingericht als bokshal, zodat de sporters altijd de faciliteiten hebben om optimaal te kunnen trainen. Het programma richt zich op kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs en het behalen van goede resultaten op andere internationale toernooien. De sporters worden bij hun weg richting Parijs ondersteund door Rotterdam Topsport vanuit het traject ”010 op weg naar Parijs”. In de onderstaande video nemen de dames je mee in hun verhaal als topsporter en op weg naar de Spelen.  

Op 23 mei startte het tweede kwalificatietoernooi boksen in Bangkok, Thailand en dit is de laatste kans voor hen om een ticket voor de Olympische Spelen te bemachtigen! In totaal doen er aan dit toernooi 133 landen mee, die worden vertegenwoordigd door 579 boksers. Het toernooi zal in totaal 10 dagen duren, waarin er 542 wedstrijden worden geboksts in twee ringen in het Indoor Stadium in Bangkok. De capaciteit van het stadion is 6.000 toeschouwers. Het aantal te verdienen Olympische tickets dit toernooi: 51.  

Namens TeamNL Boksen komen Gradus Kraus in de categorie tot 80kg, Luna Beeloo in de categorie tot 66kg en Maud van der Toorn in actie in de categorie tot 57kg, begeleid door coaches Sayit Yanik, Waleed Sheko en fysiotherapeut Remi Sulkers. Gradus is maandag 27 mei voor het eerst in actie gekomen tegen Sella Eldric (BRT) en heeft de wedstrijd gewonnen! Op woensdag 29 mei zal Luna in de middagsessie boksen tegen Mavromatti Paraskevi (GRE). Gevolgd door Maud op donderdag 30 mei. Zij zal het opnemen tegen een Mexicaanse in de avondsessie en deze dag komt ook Gradus weer in actie voor zijn tweede partij. Gradus moet de finale behalen om een Olympisch ticket te bemachtigen en voor Maud en Luna is de halve finale al genoeg.  

De livescores zijn te volgen via deze link: https://olympics.com/en/sport-events/2024-boxing-2nd-world-qualification-tournament-bangkok/livescores-and-results 

En vanaf 30 mei is er ook een livestream: https://olympics.com/en/sport-events/2024-boxing-2nd-world-qualification-tournament-bangkok/broadcasting-schedule 

Deel update