Rotterdam heeft nu een officieel gamingteam en zet vol in op esports

Vanaf vandaag is mCon esports het officiële esports-team van Rotterdam. Door het topteam aan zich te binden onderstreept Rotterdam de ambitie om de esports-hoofdstad van Nederland te worden. mCon esports is het eerste topteam dat zich verbindt aan een stad.

Gemeente Rotterdam heeft de ambitie om dé esports hoofdstad van Nederland te worden. Zo haalde Rotterdam afgelopen jaar al het grootschalige internationale esports- en gaming-evenement DreamHack naar de stad. Rotterdam pakt door en weet nu ook één van de meest succesvolle esportsclubs van Nederland aan zich te binden. 

Door de samenwerking met mCon esports is Rotterdam de eerste stad die een topteam aan zich bindt. Johan van Herpen, beleidsadviseur sport bij Gemeente Rotterdam, licht toe: ,,Rotterdam is een innovatieve en dynamische stad. De ambitie om esports-hoofdstad van Nederland te zijn past daar bij. Daarvoor heeft Rotterdam de esports als breedte- én als topsport nodig. De topsport kan bijdragen aan de (nationale) erkenning van esports als sport. Met de inzet van mCon esports als topsportteam en als influencers wil Rotterdam esports op een positieve manier benutten.”

Unieke positie

Het is een unieke samenwerking, beseft ook Ruben Been, algemeen directeur van mCon esports: ,,We zijn er trots op dat we de esports-hoofdstad van Nederland mogen vertegenwoordigen. Met zoveel esports-kennis binnen één stad en een vooruitstrevende gemeente hebben we een unieke positie waar we esports in binnen- en buitenland op de kaart kunnen zetten.” 

,,We nemen onze maatschappelijke rol ook erg serieus,” vervolgt Been. ,,We willen de jeugd dromen en kansen bieden om zelf professioneel esporter te worden. Dit doen we op een verantwoorde manier waarbij een gezonde leefstijl en fysiek sporten centraal staat”, voegt operationeel directeur Marcel Opperman eraan toe.

Het Rotterdamse esports-bureau House of Esports heeft een grote rol gespeeld bij de unieke samenwerking tussen Rotterdam en mCon esports. ,,mCon esports is niet weg te denken uit de Nederlandse esports-sector en gemeente Rotterdam heeft grootse ambities met esports. Wat ons betreft een perfecte match en daarom hebben wij mCon esports en gemeente Rotterdam met elkaar in contact gebracht,” aldus Wim Noordzij, oprichter van House of Esports. ,,Daarnaast zien we beiden de meerwaarde van gamen en esports als middel om jongeren te bereiken en werken we samen op het gebied van onderwijs en welzijn.”

mCon esports

De professionele esportsclub mCon esports is al sinds 2008 actief op het hoogste niveau van de Benelux. Het Nederlandse topteam heeft een rijke geschiedenis met esports titels zoals League of Legends, Counter-Strike, Rocket League en Hearthstone. Zo kroonde mCon esports zich meerdere malen tot Nederlands en Benelux kampioen en schreef mCon esports talloze toernooioverwinningen op haar naam, waaronder GameForce Masters, Tweakers Gaming Live en Kayzr League.

Op dinsdag 2 juni komt mCon esports Rotterdam voor het eerst in actie tijdens de prestigieuze Dutch League. Met de game League of Legends neemt mCon esports Rotterdam het onder andere op tegen het esports team van PSV Eindhoven.

Announcement mCon esports Rotterdam