Neptunus in eindstrijd met Amsterdam om felbegeerde landstitel

Beide teams moesten nog diverse inhaalwedstrijden spelen, maar toen L&D Amsterdam zaterdagmiddag HCAW aan de zegekar bond, stond vast dat de traditionele Holland Series weer een strijd wordt tussen 010 en 020.

Uit de Havenloods

Curaçao Neptunus wachtte op dat moment nog op een datum voor het restant van de wedstrijd tegen HCAW, die dinsdagavond na hevige regenval in een leeg Familiestadion moest worden gestaakt.

“Zonder publiek spelen voelt als een oefenwedstrijd”, vertelt coach Ronald Jaarsma desgevraagd over die ervaring daags na de bekendmaking van de nieuwe coronamaatregelen. “Gelukkig staat wel het scorebord aan, en is er een omroeper en muziek. Voor de spelers blijft de opdracht dezelfde: voor de twintigste keer de landstitel pakken. Ik verwacht weer een spannende strijd, met twee teams die dichtbij elkaar zitten.”

De Holland Series beginnen zaterdag 10 oktober en er is een live-stream (onder andere via Facebook). De volgende wedstrijddagen zijn 11, 15 en 17 oktober, en als nog geen team vier keer gewonnen heeft mogelijk ook 18, 24 en 25 oktober.