Boksennk boksenWorld Trade Center Rotterdam010 Op Weg Naar Tokyo

NK Boksen

01 Feb 20 t/m 02 Feb 20

De beste boksers van Nederland zijn terug in Rotterdam voor de Nederlandse Kampioenschappen! De prachtige locatie Postillion Convention Centre WTC Rotterdam is het weekend van 1 en 2 februari 2020 het strijdtoneel om de nationale titels. 

De voorrondes op Papendal hebben voor een eerste schifting gezorgd. Dit weekend verplaatst het evenement zich naar Rotterdam met op zaterdag de halve finales en zondag de partijen om de medailles. Voor het eerst worden op dit NK ook profboksers toegelaten.

Het NK Boksen wordt beschouwd als belangrijk meetmoment om te bepalen wie namens TeamNL Boksen worden afgevaardigd naar de kwalificatietoernooien voor de Olympische Spelen in Tokyo. Onder anderen Artjom Kasparian, onderdeel van het 010 op weg naar Tokyo traject, verdedigt zijn titel. NOS en Talpa zijn zondag aanwezig om het evenement vast te leggen. ’s Avonds bekijk je in de sportprogramma’s de belangrijkste gebeurtenissen van het weekend terug.

Tien jaar geleden was het NK Boksen ook in het Rotterdamse WTC. Peter Müllenberg werd er toen op 21-jarige leeftijd overtuigend Nederlands kampioen in het middengewicht. Nouchka Fontijn won er eveneens de landstitel.

Website Tickets