Officiële opening RiF010 met Rotterdam Surf Open 

Na jaren plannen, bouwen en testen is het zaterdag 6 juli eindelijk zover: RiF010 gaat open! We vieren deze dag met de eerste editie van de Rotterdam Surf Open, een jaarlijkse surfwedstrijd voor zowel kinderen en amateurs als professionele surfers. Het surffestival is gratis en toegankelijk voor iedereen. RiF010 wordt officieel geopend door wethouder Faouzi Achbar.

Programma

  • 10:30 uur: start van de Rotterdamse Scholen Competitie voor kinderen en de longboard competitie. Via onze sponsors O’Neill, Redbull en Breitling hebben zich al diverse pro-surfers aangemeld. Vanuit Team O’Neill zal Ben Skinner deelnemen, die 3e werd op de wereldkampioenschappen Longboard. Ook Nederlands kampioen longboarden zal deelnemen aan deze surfcompetitie.
  • 12:00 uur: officiële opening door wethouder sport Faouzi Achbar. RiF010  wordt onder begeleiding van de partyband Convoi Exceptional op legendarische wijze ingewijd, maar hoe we dat gaan doen is nu nog even geheim. Na de opening barst het feest los!
  • 14:00 uur: shortboard wedstrijden voor jongeren onder de 18, gevolgd door de open surfcontest. Daarna zijn de internationale surf-professionals aan de beurt, reken hier op grote namen uit de surf wereld! 

Deelnemers strijden naast de winst in hun eigen categorie ook om een plekje in de pro wedstrijd. Het is dus mogelijk dat een Rotterdammer of jong talent het in de finale opneemt tegen een internationale surfprofessional.
Tijdens de wedstrijden is een gecertificeerde jury aanwezig die de surfers beoordeelt. Via onze sponsors O’Neill, Red Bull en Breitling hebben zich al diverse surfers aangemeld. Sportcommentatoren Erik Ringelberg en Thomas van Bemmelen nemen je tijdens de wedstrijden mee in de wereld van surf, en leggen uit hoe het scoresysteem werkt. 

Livemuziek, Dj’s, Food & Drinks

De Rotterdamse partyband Convoi Exceptional maakt van ieder optreden een feestje. Later hoor je de dansbare nummers van Pat Smith en de aanstekelijke afrobeats van Longo Longo. Dj’s Billy Ray de la Haye en Bootsy Paul maken het feest compleet. De hele dag kun je bij RiF010 vanaf de kade genieten van een hapje en een drankje met uitzicht op spectaculaire actie in het water.

Deel update