OKT waterpolomannen in Rotterdam naar februari 2021

Het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) voor de waterpolomannen in Rotterdam wordt gehouden van 14 tot en met 21 februari 2021. Dat hebben de KNZB en de FINA besloten in samenspraak met Zwemcentrum Rotterdam en Rotterdam Topsport. 

Het OKT was in eerste instantie uitgesteld van eind maart naar begin juni. Toen de Spelen daarna ook werden verplaatst naar 2021, is voor het OKT uiteindelijk voor 14-21 februari 2021 gekozen. De opzet van het toernooi blijft vooralsnog hetzelfde, maar uiteraard is dit onder voorbehoud van de ontwikkeling van het coronavirus.

Het aangepaste programma en meer actuele informatie zullen naar verwachting pas in het najaar worden gepubliceerd. 

Harry van der Meer, bondscoach van de Nederlandse waterpolomannen, is blij met de nieuwe datum van het OKT: ''Wij waren in maart al volop in voorbereiding op Rotterdam en hadden heel veel zin om voor eigen publiek te spelen! Als spelers en staf vinden wij het daarom wel ontzettend mooi dat de KNZB, Zwemcentrum Rotterdam, Rotterdam Topsport en alle andere betrokken partijen, professionals en vrijwilligers bereid zijn het OKT een jaar later alsnog te organiseren. Ook voor hen was het natuurlijk een enorme domper dat het toernooi last minute werd afgeblazen. Des te mooier dat er nu duidelijkheid is over een nieuwe datum. Wij gaan nu op weg naar februari 2021. Dan gaan we uiteraard alsnog proberen die hele kleine kans op kwalificatie voor de Olympische Spelen te benutten.''

Website