stageVacature

Communicatie stage Rotterdam Topsport

Ben jij op zoek naar een stage en is sport jouw passie? ​Dan is dit de kans om je droom waar te maken. 

Voor de stageperiode vanaf september 2020 hebben we de stageplaatsen al vergeven. Voor de periode vanaf februari 2021 zoeken wij nog 2 gepassioneerde stagiaires, je kunt je sollicitatiebrief t/m 12 december 2020 sturen naar: communicatie@rotterdamtopsport.nl. Onze voorkeur gaat uit naar fulltime stages van minimaal 4 à 5 maanden.

Meeloopstage marketing communicatie
Elk half jaar biedt Stichting Rotterdam Topsport 2 stageplaatsen aan. Als stagiair ondersteun je de afdeling Marketing op een breed vlak. De afdeling Marketing is verantwoordelijk voor alle communicatie uitingen van Rotterdam Topsport en ondersteunt de evenementen op het gebied van marketing en pr. Daarnaast valt het beheer, het behoud en de acquisitie van de sponsorgroep van Rotterdam Topsport onder de verantwoordelijkheid van Team Marketing. En zul je gedurende je stage ook werkzaamheden verrichten voor de afdeling evenementen en ondersteuning van verenigingen en topsporters.

Tijdens je stage Marketing ben je (mede) verantwoordelijk voor de uitvoer van verschillende de communicatieactiviteiten (dagelijkse werkzaamheden). Zo ga je aan de slag met het schrijven van artikelen voor de website, uitnodigingsteksten, lever je een bijdrage aan de totstandkoming van diverse business activiteiten, ben je verantwoordelijk voor social media en ontwikkel je communicatiemiddelen als advertenties en visuals, dit doe je aan de hand van de contentkalender. Daarnaast is er ruimte voor een speciale opdracht die we in overleg kunnen vaststellen. Hierbij kun je denken aan het schrijven van een communicatieplan voor een evenement, de organisatie van een sponsorbijeenkomst of een onderzoek naar onze social media..

Ben jij op zoek naar een meeloopstage bij een sportorganisatie waar je je competenties verder kunt ontwikkelen? Kijk dan snel of je jezelf herkent in de volgende profielschets:

  • Enthousiast en pro-actief
  • Sportminded
  • Geen 9-5 mentaliteit (evenementen vinden vaak ’s avonds/in het weekend plaats)
  • Een goede beheersing van de Nederlandse taal
  • Affiniteit met communicatie, marketing en social media
  • Zelfstandig en planmatig werken
  • Kennis van de (top)sportcultuur in Rotterdam
  • Pakkende teksten kunnen schrijven
  • Flexibel en stressbestendig
  • Nauwkeurig werken

Rotterdam Topsport
Rotterdam Topsport wil een optimaal klimaat creëren voor de topsporters, de talenten en de topsportverenigingen. De missie van Rotterdam Topsport is het positioneren van Rotterdam, zowel nationaal als internationaal, als dé toonaangevende topsportstad van Nederland.

Rotterdam Topsport logo.jpg

Rotterdam Topsport is een stichting waar 12 mensen werkzaam zijn. Zij zorgen door middel van maatwerk voor een optimaal stedelijk topsportklimaat voor sportbonden, topsportverenigingen, de sponsorpartners van Rotterdam Topsport, topsporters, talentvolle sporters en de stad Rotterdam.