Parijs is niet ver…

2023 was het jaar van de voorbereiding op het Olympisch jaar. Na het succes van ‘010 op weg naar Tokyo’ – waar de vorige Olympische Spelen plaatsvonden – start in januari 2024 officieel het programma ‘010 op weg naar Parijs’. 

Een programma dat erop gericht is om de Olympiërs uit Rotterdam te ondersteunen, in de spotlights te zetten en van de circa 60 sporters – toch vooral op de eigen sport gerichte mensen – een hechtere groep te maken. Rotterdam Topsport bereidde dit programma in 2023 voor.   

Met ‘010 op weg naar Parijs’ wil Rotterdam Topsport het verhaal vertellen van die 60 sporters die vanuit Rotterdam afreizen naar de lichtstad. Zij zijn minstens drie, vier jaar bezig met hun Olympische droom, in veel gevallen nog wel langer. Ze trainen ervoor, laten feestjes schieten en werken zich een slag in de rondte. 

Dat harde werken verdient iets extra’s. Dat willen we onze sporters op weg naar Parijs graag bieden. Daarom vroegen we: wat maakt jouw reis naar Parijs makkelijker?  

Wij zorgen er ook voor dat de Rotterdamse Olympische sporters met elkaar kennismaken en ervaringen kunnen uitwisselen. Misschien woont er drie straten verderop wel een andere topsporter. Dat weten ze niet; sporters zijn natuurlijk vooral bezig met hun eigen sport. 

Veel sporters willen graag iets terugdoen voor onze ondersteuning, bijvoorbeeld door in Rotterdam bekendheid te geven aan hun sport. 

De afgelopen maanden is Daniëlle Strijbosch bezig geweest met het uitwerken van alle plannen voor de Olympische sporters. Tijdens de uitreiking van de Sport Awards Rotterdam op 19 januari 2024 kregen zij een speciaal topsportpakket uitgereikt waarna het officiële 010 op weg naar Parijs-traject startte. 

Deel update