Rotterdam eerste Play Unified Stad van Nederland

Vandaag is Rotterdam de eerste Play Unified Stad van Nederland geworden. Al een aantal jaar is de stad goed op weg naar een inclusieve sport omgeving en wordt door de Gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport, Rotterdam Sportsupport en Sportbedrijf Rotterdam de volgende stap gezet naar een inclusieve sportwereld!

Rotterdam gaat de #PlayUnified challenge aan!
Tijdens het SportFilmFestival Rotterdam werden de aanwezigen geïnspireerd om inclusief te denken. In Rotterdam zijn al vele mooie voorbeelden van inclusie in de sport. Van aangepast sporten tijdens internationale toernooien tot aan de voetbalschool van (geboren en getogen Rotterdammer) Soufiane Touzani. Maar ook in de media en bij partners werd gestimuleerd om inclusief te denken.

wethouder-sven-de-langen-gaat-voor-play-unified-foto-hong-zhao.jpg

Aan het einde van de middag werd Rotterdam als eerste Play Unified Stad van Nederland uitgeroepen. Ragna Schapendonk overhandigde symbolisch de Play Unified bal aan wethouder Sven de Langen (Gemeente Rotterdam), Hans den Oudendammer (Rotterdam Topsport), Gert Jan Lammens (Rotterdam SportSupport), Ronald van Ombergen (Sportbedrijf Rotterdam).

“Inclusiviteit is de rode draad in mijn werk. En nu wij de eerste Play Unified Stad zijn van Nederland beloof ik inclusiviteit standaard mee te blijven nemen.” aldus wethouder Sven de Langen. Gert-Jan Lammens, directeur Rotterdam Sportsupport, vulde mooi aan: “Wij moeten blijven leren om het morgen beter te doen. Help ons daarbij.” Ragna Schapendonk, directeur Special Olympics Nederland, sloot mooi af: “Het is geweldig dat Rotterdam de eerste Play Unified Stad van Nederland wil zijn. Nu is het de stap aan andere gemeenten om het goede voorbeeld te volgen!”

Play Unified
Play Unified is een middel om tot een meer inclusieve sportwereld te komen. Waarbij de kracht en impact van sport wordt gebruikt om sporters zonder en met een verstandelijke beperking écht met elkaar te verbinden. Play Unified maakt ontmoetingen in de sport mogelijk. Mensen met en zonder verstandelijke beperking sporten samen in de samenleving.

Play Unified Stad
Als Play Unified Stad zal Rotterdam sportverenigingen stimuleren om mensen met en zonder beperking regelmatig samen te laten sporten. Ook worden zij gestimuleerd om ontmoetingen en Play Unified Events in de stad te (laten) organiseren.

Al enige tijd zijn er diverse inclusieve ontmoetingen in de stad. Onder de noemer Play Unified hebben:

  • Marit Bouwmeester en Joost samen op de Kralingse Plas gezeild
  • Esther Vergeer en Imra bij het ABN AMRO World Tennis Tournament een partijtje gespeeld
  • Joost Luiten en Julia tips uitgewisseld bij Golfcenter Seve
  • Marjolijn Kroos en Marian samen gekorfbald in Topsportcentrum Rotterdam
  • Medewerkers van Coca-Cola de NN Marathon samen met sporters van Special Olympics gelopen, voor de vierde jaar op rij