Rotterdam Open Squash 8-12 april

Na 7 jaar weer terug bij Victoria

Het Rotterdam Open keert terug naar de banen van Victoria Squash. Van 8 t/m 12 april 2024 strijdt een internationaal deelnemersveld om de titel. De laatste editie van het Rotterdam Open dateert van 2017. Tijdens het afgelopen WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy tekenden Gerda IJff (Manager Evenementen bij Rotterdam Topsport) en Joeri Hapers (toernooiorganisator en speler bij Victoria Squash) de overeenkomst tussen Rotterdam Topsport en Victoria Squash voor het aankomende evenement.

Het toernooi maakt deel uit van de PSA World Tour, wat zorgt voor het internationale deelnemersveld. Het hoofdschema biedt plaats aan 24 spelers, waaronder 4 wildcards die later worden vergeven. Het totale prijzengeld bedraagt $6,000, een flinke stijging ten opzichte van 2017. De wedstrijden worden van maandag 8 april t/m vrijdag 12 april gespeeld tussen 18.00 en 22.00 uur en zijn vrij toegankelijk voor publiek.

Squash maakt debuut op Olympische Spelen
Squash staat in 2028 in Los Angeles voor het eerst in de geschiedenis op het Olympische programma. Een unieke kans voor de sport die in Nederland door ruim 250.000 mensen beoefend wordt, maar waarvan er slechts 7.000 zijn aangesloten bij Squash Bond Nederland. Dankzij het debuut van squash op de Olympische Spelen kan dit in de nabije toekomst veranderen, denkt ook Hapers: ‘’De sport krijgt meer internationale bekendheid. Je merkt in veel landen een grote stijging in het aantal jeugdleden. We hopen dankzij het Rotterdam Open de sport ook in Nederland, en specifiek in Rotterdam, meer bekendheid te geven.’’

Victoria Squash op koers voor 11e landstitel
De heren van Victoria liggen op koers om een gooi te doen naar de 11e landstitel. Tijdens de laatste wedstrijd van de reguliere competitie kan het team in Kralingen de koppositie in de poule veiligstellen. Op woensdag 20 maart zal er een strijd te zien zijn tussen twee top tien spelers van de wereld. Mohamed Elshorbagy uit Egypte en Joel Makin uit Wales gaan de strijd aan om de punten veilig te stellen.

Deel update