Sport Film Festival Rotterdam 2020 in compacte vorm

Na de annulering van het Sport Film Festival Rotterdam 2020 in april van dit jaar vanwege COVID-19 zal op 27 en 28 oktober 2020 alsnog het festival in compacte vorm plaatsvinden. Op de vaste locatie van het festival LantarenVenster zijn dan onder meer de Oscar winnaar Learning to Skateboard in a Warzone (if you're a girl) van regisseuse Carol Dysinger te zien.

 

Tickets

Na de annulering van het Sport Film Festival Rotterdam 2020 in april van dit jaar vanwege COVID-19 zal op 27 en 28 oktober 2020 alsnog het festival in compacte vorm plaatsvinden. Op de vaste locatie van het festival LantarenVenster zijn dan onder meer de Oscar winnaar Learning to Skateboard in a Warzone (if you're a girl) van regisseuse Carol Dysinger te zien.

Het programma van het Sport Film Festival Rotterdam 2020 bestaat uit de vertoning van 18 films waarvan 16 met een première status, de bekendmaking van de volledige officiële selectie van 44 films, de uitreiking van 8 awards en de online vertoning van 1-minuutfilms van leden van Rotterdamse Sportplusverenigingen. 

In het filmprogramma ligt de nadruk op films van Nederlandse filmmakers aangevuld met prijswinnende internationale producties. Van Nederlandse bodem zijn onder meer Amore Infinito van Boudewijn van Eijck, In Search of Incredible van Roderick Pijls en Rein Rijke, Cinglés du Mont Ventoux van Philip Fountain en Chosen van Mark Redan te zien. Naast de Oscar winnaar Learning to Skateboard in a Warzone (if you're a girl) staan ook de Oscar nominatie Nefta Football Club van Yves Piat en ASCONA van Julius Dommer op het programma.

De internationale jury van het festival bestaat dit jaar uit executive producer in de filmbranche en oud-profvoetballer Mario Melchiot, de Engelse filmmaker en Tribeca-winnaar Ben Holman en de gelauwerde filmmaakster Jamillah van der Hulst. Zij benoemen de 7 winnaars van de internationale juryprijzen waaronder die voor Beste Lange Film en Beste Regie. 

De Rotterdam Sport Film Award wordt toegekend aan de beste sportfilm van het jaar met een Rotterdamse link. De drie genomineerde films zijn Ghetto Dino van Jack Westerlaken, Loslaten van Marloes van der Haagen en Surfweer van Thomas Roos. De jury voor het toekennen van deze jaarlijkse award bestaat uit juryvoorzitter Hans Groenendijk (filmmaker), Marhinde Verkerk (top-judoka), Davidson Rodrigues (OPEN Rotterdam), Lisette Eijgelsheim (Rotterdam Topsport) en Jamillah van der Hulst (winnaar Rotterdam Sport Film Award 2019).

Het online 1-minuutfilmprogramma is een nieuw onderdeel van het Sport Film Festival Rotterdam. Jeugd en jongeren van Rotterdamse Sportplusverenigingen werden uitgedaagd om 1-minuut films te maken over hun vereniging, team of sport en werden hierin ondersteund door het festival. De beste film wordt tijdens het festival tevens bekroond met de SFFR 60 Seconds Award.

FESTIVALDIRECTEUR CONRAD ALLEBLAS

"Na de annulering in april hebben we met alle betrokkenen van het festival de schouders gezet onder een compacte versie van het Sport Film Festival Rotterdam. We zijn bijzonder trots op het feit dat op 27 en 28 oktober het festival alsnog plaats vindt. Het filmprogramma heeft alles in zich waar we met het festival voor willen staan; van debuutfilms van talentvolle filmmakers tot internationale prijswinnende films. De toekenning van de awards is waardevol voor de filmmakers en geeft ze het podium dat zij verdienen."

Het Sport Film Festival Rotterdam wordt georganiseerd door Stichting Sportfilm Promotie in nauwe samenwerking met publieke organisaties, private ondernemingen, professionals en vrijwilligers. Rotterdam Topsport is de 'founding father' van het Sport Film Festival Rotterdam.