‘Summer of Esports was mooie aftrap voor jaarlijks programma’

Coördinator Robin Sweegers blikt tevreden terug op de Summer of Esports in Rotterdam. “Ik denk dat deze eerste editie een mooie aftrap was voor een jaarlijks terugkerend programma, waarbij de verschillende facetten van esports, gaming en virtueel sporten voor een breed publiek toegankelijk zijn.”

De hele maand augustus waren er evenementen en toernooien voor diverse doelgroepen, waarbij de nadruk lag op beleving. Zoals de FIFA Kasteel Challenge waar Fifa20-spelers op het hoofdveld van Sparta speelden, en de E-tour waar amateurwielrenners op het ss Rotterdam virtueel de eerste Tour de France-etappe reden.

Uniek qua opzet en presentatie waren de Arena Games van de Super League Triathlon, uitgezonden in 162 landen en ook via een live-stream te volgen. “Rotterdam heeft laten zien dat het de esports-hoofdstad van Nederland wil worden en wat er met een korte voorbereidingstijd en ondanks alle coronamaatregelen mogelijk is.

Mijn indruk is dat alle betrokken partijen hier zeker mee door willen gaan, met nóg meer events en een nóg breder progarmma in de wijken.”