Nationaal Vechtsportcentrum

Unieke vechtsportlocatie

Het Nationaal Vechtsportcentrum in Rotterdam is een unieke vechtsportlocatie en de thuisbasis voor het TeamNL Topsportprogramma boksen. Ook vinden hier de nationale trainingen plaats voor karate, taekwondo, aikido en sambo, evenals de regiotrainingen judo. In het (tijdelijke) Nationale Vechtsportcentrum zijn twee sporthallen volledig ingericht om alle topsporters en talenten van de diverse vechtsportbonden te laten trainen. De sporten kunnen hier dagelijks terecht met de best mogelijke begeleiding en faciliteiten op het gebied van onder meer voeding, medisch, leefstijl en onderwijs.

Eén zaal is ingericht als bokshal; er staan vier trainingsringen en een officiële wedstrijdring opgesteld. Daarnaast zijn er meerdere bokszakken en trainingsmogelijkheden beschikbaar voor het TeamNL topsportprogramma boksen. Dagelijks wordt hier getraind door de bondscoaches en de boksers. 

De andere sportzaal is verbouwd tot dojo. De hele vloer is bedekt met matten waar zowel judoka’s, taekwondoka’s, karateka’s en talenten van muaythai en sambo kunnen trainen.

Rotterdam vechtsportstad
Rotterdam is een stad waar vechtsporten als boksen en judo van oudsher populair zijn en op hoog niveau worden beoefend. Iedereen kent Bep van Klaveren, de olympisch bokskampioen van 1928. In het judo heeft Rotterdam ook veel kampioenen voortgebracht, onder wie Mark Huizinga en Marhinde Verkerk. Daarnaast zijn er in Rotterdam verschillende vechtsportverenigingen en is Rotterdam vaak gaststad voor nationale en internationale vechtsportevenementen, o.a. voor karate en taekwondo.

Betrokken partijen 
Het Nationaal Vechtsportcentrum is een samenwerking tussen de gemeente Rotterdam, NOC*NSF, TeamNL Topsport Metropool, Rotterdam Topsport, Albeda, Topsportcentrum Rotterdam, en de betrokken sportbonden: NBB (boksen), JBN (judo), KBN (karate), TBN (taekwondo), AbN (aikido), KNKF (sambo) en de Nederlandse Vechtsportautoriteit. 

Adres

Nationaal Vechtsportcentrum

Sportlaan 90

3078 WR Rotterdam