Atletiek Trainingscentrum Rotterdam

Voor de atleten van morgen

De Atletiekunie, Rotterdam Topsport en beide Rotterdamse atletiekverenigingen Rotterdam Atletiek en PAC hebben in 2012 de handen ineengeslagen. Met de oprichting van Atletiek Trainingscentrum Rotterdam krijgen talenten uit Rotterdam en omgeving de kans zich verder te ontwikkelen en werken aan een toekomstige topsportcarrière.

Atletiek Trainingscentrum Rotterdam

Het Atletiek Trainingscentrum Rotterdam (ATR) is de extra stimulans voor sporters die uitstijgen boven het verenigingsniveau en de stap willen maken richting meer successen, betere prestaties en een toekomstige topsportcarrière. Bij het ATR trainen atleten uit de regio Rotterdam, Zeeland, West-Brabant en Den Haag. Naast de specialisatietrainingen, of de training in het fulltime programma, wordt de talenten ook andere steun aangeboden. Zo kent het ATR:
– Een blessurespreekuur
– Begeleiding van een fysiotherapeut en sportarts
– Workshops over voeding
– Mentale begeleiding
– Trainingsweekenden
– Trainingskamp

Daarnaast organiseert Rotterdam Topsport jaarlijks workshops voor trainers en atleten met actuele onderwerpen (bijv. nut en noodzaak van social media, krachttraining, etc.). De doelgroep hiervan betreft talenten in de leeftijd van 12–15, 15–19 jaar en 19–23 jaar.

Accommodaties

Atletiekbaan Nenijto
Bentincklaan 40
3039 KK Rotterdam

Atletiekbaan Lange Pad
Langepad 16
3062 CJ Rotterdam

Accommodatie
Zwemcentrum Rotterdam
Annie M.G. Schmidtplein 8
3083 NZ Rotterdam