Rowing Talentcenter

Bij het Rowing Talentcenter komen de beste roeiers uit Zuid-Holland bijeen om zich te ontwikkelen. Het RTC voert het beleid van de KNRB uit en werkt met de coaches van de verenigingen samen om ieder talent maximaal te ontwikkelen. Het doel is om zoveel mogelijk roeiers door te laten stromen naar het ANRT en uiteindelijk roeiers op internationale wedstrijden medailles te laten halen.
Roeitalenten worden door het RTCZH sneller naar de top gebracht door ze tijdig te identificeren, hen professioneel te ondersteunen, samen te laten trainen, en door de verenigingscoaches te steunen in hun eigen ontwikkeling. Alles in nauwe samenwerking met de verenigingen en hun coaches. Het RTCZH biedt de talenten sportgerelateerde ondersteuning aan om hen in staat te stellen zich maximaal te focussen op het presteren in de roeisport, naast het succesvol vervolgen van hun studie. Excelleren in studie en sport!
Het RTCZH kan deze rol waarmaken door de inzet van professionele coaching en door talenten elkaar te laten inspireren. Hierbij spelen de trainingsweekenden op de Willem-Alexanderbaan een belangrijke rol.

Accommodatie
Willem-Alexander Roeibaan
Nely Gambonplein 1
2761 EH Zevenhuizen