010Moves is dé uitmarkt voor de top- en breedtesport in Rotterdam

Het belooft weer een mooi sportspektakel te worden! Op zaterdag 14 september, kun je tussen 11:00 uur en 16:00 uur meedoen aan allerlei gratis sportclinics en workshops. Toch liever supporter vanaf de zijlijn? Kom dan genieten van de verschillende demonstraties en optredens. Mensen van alle leeftijden mogen meedoen en deelname is gratis.

Dit alles wordt aangeboden door verschillende sportaanbieders om de Rotterdammer kennis te laten maken met het sportaanbod in de stad. Zo kun je op een multiveld deelnemen aan klassieke sportclinics, zoals korfbal, tennis of baseball. Maar ook sporten als boksen, dansen en skateboarden zijn vertegenwoordigd.

010Moves heeft een diversiteit aan sporten. Allemaal georganiseerd vanuit de stad om zoveel mogelijk Rotterdammers aan het sporten te krijgen. In het kader van het Rotterdams Street Culture Weekend, dat in hetzelfde weekend plaatsvindt, is er 3x3 basketbal, freestyle soccer, skateboarden, stuntsteppen én het WK panna knock out.

Ook voor de niet ervaren sporter of supporter is er voldoende te doen. Zo is er van 12.00 - 16.00 uur een breakdance battle waar dansers van de Legends en 010Hiphop hun tricks laten zien. Daarnaast zijn er op het centrale podium verschillende dans- en muziekoptredens met onder andere demo’s van cheerleaders. De NEVOBO bus strijkt neer, die uitklapt met diverse volleybal onderdelen. Als klap op de vuurpijl delen zij wedstrijdkaarten uit voor het EK Volley dat ook nog eens plaatsvindt in hetzelfde weekend. 

Kortom, zaterdag 14 september bruist dé sport in Rotterdam! Van amateur tot talent, van niet sporter tot supporter.

GET MOVING.

010Moves! is een iniatief van meerdere organisaties, waaronder Sportbedrijf Rotterdam, Rotterdam Topsport en Rotterdam Sportsupport. Dit jaar niet op het Schouwburgplein, maar op het voorplein van Rotterdam Ahoy.

010moves-v4_page-0001.jpg