20e editie Korfbal Challenge

Niet meer weg te denken in de dagen tussen kerst en oud & nieuw: de Korfbal Challenge in Topsportcentrum Rotterdam. Al 20 jaar lang is Rotterdam verbonden aan het eindejaarstoernooi voor de ontwikkeling van de sport en talentherkenning. Daarbij draagt het event bij aan de topsportambities van de stad.
 

Taart Korfbal Challenge.jpg

Het evenement speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van de sport. Zo wordt er geëxperimenteerd met regels (de kunststof korf en schotklok zijn begonnen bij de Korfbal Challenge en inmiddels niet meer weg te denken uit de Korfbal League) en zijn er Talenten Challenges waarbij een nationaal team wordt gekozen in de categorieën U17 en U19. Ook zijn er rondom de wedstrijden kennissessies voor trainers, coaches en livestreamteams.

Buitenlandse deelnemers zijn er tot op heden niet in geslaagd om het toernooi te winnen, maar China (inmiddels de huidige nummer vier van de wereld) komt steeds dichter bij het niveau om te kunnen strijden om de titel.

Korfbal Leaguefinale 2020
De Korfbal Challenge is dit jaar weer de opmaat naar de Korfbal Leaguefinale. Op 4 april 2020 vindt het grootste Nederlandse korfbalevenement van het jaar weer plaats in Rotterdam Ahoy. Voorafgaand aan de finale van de Korfbal Challenge hebben Rob Meijer, voorzitter van het KNKV, en Peter Blangé, directeur van Rotterdam Topsport, de 5-jarige overeenkomst getekend.

GDV_9327.JPG
We weten wat we aan elkaar hebben en hoe we elkaar kunnen versterken.

"De samenwerking met Rotterdam Topsport voelt voor ons vertrouwd. Rondom de Korfbal Leaguefinale hebben we al jarenlang uitstekend met elkaar opgetrokken en rondom de Korfbal Challenge, die onlangs z’n twintigste editie beleefde, is die samenwerking altijd doorgegaan. Ik weet zeker dat we op 4 april en in de jaren erna weer een geweldig evenement neer zullen zetten in Rotterdam Ahoy."

- Rob Meijer KNKV-voorzitter -

Headerfoto: Marco Spelten Korfbalfoto