6 t/m 18 oktober Youth Olympic Games

De YOG, Youth Olympic Games, worden op initiatief van het Internationaal Olympisch Comité georganiseerd. In Buenos Aires strijden van 6 tot en met 18 oktober bijna 4.000 talentvolle topsporters in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar om de medailles. 

Afgelopen dinsdag zijn op Papendal de 41 sporters gepresenteerd die als Talent TeamNL gaan deelnemen aan de Jeugd Olympische Spelen. Ook uit Rotterdam doen er 2 talenten mee in Buenos Aires. Alida van Daalen (Atltiek, discuswerpen) en Robyn Bouwer (3x3 basketbal).

Ook Fleur Maas (squash) reist af naar Argentinië, squash is geen officieel onderdeel van de YOG, maar is hier als demonstratie sport geselecteerd. Fleur is door de European Squash Federation geselecteerd en is één van de 8 spelers (4 meisjes en 4 jongens) die worden uitgevaardigd naar Argentinië. 

Dit voelt als een enorme eer. Ik ben trots op deze sporters, dit team.
- Mark Huizinga -

Talent TeamNL vertegenwoordigt bij de Spelen ons land onder aanvoering van chef de mission Mark Huizinga, Olympisch kampioen, oud-judoka en vice-voorzitter van de Raad van Toezicht van Rotterdam Topsport. 

“Dit voelt als een enorme eer. Ik ben trots op deze sporters, dit team. We gaan er met z’n allen iets van maken. Voor verschillende sporters is het ‘t eerste grote evenement of multi-sportevenement dat ze meemaken. Mochten ze ooit op de echte Olympische Spelen komen, hebben ze deze ervaring in hun rugzakje. De jonge sporters zitten in een fase dat het gaat om heel veel ervaring opdoen. Daarom zijn de Jeugdspelen een belangrijk moment in de ontwikkeling tot topsporter. Ik ben benieuwd hoe ze zich in de internationale competitie staande houden.”