Atletiek Trainingscentrum Rotterdam afgelopen winter succesvoller dan ooit

Atleten die trainen bij het Atletiek Trainingscentrum Rotterdam waren tijdens het afgelopen winterseizoen succesvoller dan ooit. Bij nationale kampioenschappen werden maar liefst 32 medailles behaald, waaronder 12 x goud.

Bij het RTC Atletiek trainen inmiddels zo'n 100 atleten vanuit Rotterdamdan en de omliggende regio, vanaf 13 jaar. Het trainingscentrum biedt trainingen aan in de disciplines middellange afstand, speerwerpen en sprint-horde. 

Zoe Sedney.jpg

Opvallende prestaties werden geleverd door Zoe Sedney. Dit 16-jarige sprinttalent wist zelfs een gouden medaille te winnen op de 200m bij het Nederlands Kampioenschap voor Senioren. Ook pakte zij reeds een limiet voor het Europees Kampioenschappen voor atleten tot 18 jaar komende zomer in Hongarije. 

Een andere opvallende atlete is loopster Diane van Es. Afgelopen zomer nam zij nog deel aan het Europees Kampioenschap voor Junioren tot 20 jaar in ItaliĆ« en deze winter was zij zowel op de weg als in het cross circuit goed voor twee zilveren plakken. Zij hoopt zich komende zomer te kwalificeren voor het Wereld Junioren Kampioenschap tot 20 jaar in Finland.

Het ATR heeft zich sinds 2012 ontwikkeld tot een stabiel en succesvol trainingscentrum waarin op regionaal, nationaal en internationaal niveau gepresteerd worden. Hierdoor levert zij een belangrijke bijdrage binnen de talentontwikkeling van de Nederlandse atletiek.

VPRO beloftenInstagram Zoe