Bart Deurloo grote winnaar van Dutch Gymnastics 2018 met 4 titels!

Tijdens de Dutch Gymnastics – The Finals heeft Bart Deurloo een fantastische prestatie geleverd door 4 Nederlandse titels en 1 zilveren medaille in de wacht te slepen. Voor een enthousiast Ahoy was Deurloo de beste op de onderdelen meerkamp, vloer, ringen en rekstok, en tweede op het voltige paard.

Over de rekstok titel werd het meest nagepraat. Daarin ging het vooral over Deurloo’s grootste concurrent voor de titel, Epke Zonderland. Zonderland zag tijdens de oefening zijn leertje losschieten waardoor hij zijn oefening moest stoppen. Als het aan Deurloo had gelegen dan had Zonderland zijn oefening nog een keer mogen doen: “Op een Nederlands kampioenschap zou ik zeggen: laat hem opnieuw turnen. Wat maakt het uit?'' zei Deurloo tegen RTV Rijnmond.

Voor de komende periode gaat hij zich vooral richten op het team. Dit is uiteindelijk de gemakkelijkste weg om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen. De EK in Glasgow en de WK in Doha zijn daarin belangrijke momenten. De WK is het eerst kwalificatie moment voor de Olympische Spelen. Daarnaast zal Deurloo natuurlijk zijn best doen om individueel ook medailles te blijven behalen.

Kijk hier het hele interview met Bart Deurloo.

Interview Bart Deurloo