BDO Rotterdam lanceert de Topsportdesk

Topsporters investeren veel tijd en energie in hun sportcarrière. Naarmate prestaties beter worden, betaalt deze investering zich mogelijk uit in de vorm van prijzengeld en andere carrièremogelijkheden. Veel sporters zijn vooral gefocust op het leveren van topprestaties en beseffen zich vooraf niet dat ze hierbij ook met belastingheffing en andere administratieve en juridische verplichtingen te maken kunnen krijgen. Om topsporters hierbij te ondersteunen, heeft BDO de Topsportdesk opgezet.

De Topsportdesk is een initiatief van medewerkers van BDO. Zij hebben zelf ervaring als topsporter of ondersteunen al topsporters met raad en daad. Zij weten daarom als geen ander dat financiële verplichtingen bij topsporters meestal niet de focus hebben, omdat dit hen afleidt van het leveren van topprestaties. Toch is het juist voor topsporters goed om hier aandacht aan te besteden. Zij leveren namelijk vaak hun prestaties in diverse landen, zijn flexibel qua verblijfplaats of hebben variabele inkomsten. Zo kan een topsporter te maken krijgen met belastingheffing en andere administratieve- en juridische verplichtingen wanneer bijvoorbeeld sponsormogelijkheden zich voordoen of de sporter (inter)nationale prijzen wint. BDO ontzorgt de sporters hierbij volledig, zodat zij zich optimaal kunnen blijven focussen op het leveren van topprestaties.
 
In samenwerking met Rotterdam Topsport, is de Topsportdesk van BDO tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament gelanceerd. Bestuurders van regionale sportverenigingen en Regionale Trainings Centra (RTC) waren hierbij aanwezig en zijn op de hoogte gebracht van de werkzaamheden die de Topsportdesk verricht. Binnenkort verzorgen beide partijen samen bijeenkomsten voor (ouders van) zowel beginnende als ervaren topsporters. Op deze manier hopen BDO en Rotterdam Topsport bewustzijn te creëren en (toekomstige) topsporters volledig te kunnen ontzorgen.

Op de foto: Stef Bekker, Maaike Waaijer, Patrick Visser, Marc Voet en Hans den Oudendammer