Boksster Fontijn verliest van Price en pakt brons

TOKIO (ANP) - Het is boksster Nouchka Fontijn op de Olympische Spelen niet gelukt de eindstrijd van de klasse tot 75 kilogram te bereiken. Ze werd in de halve finale van het middengewicht verslagen door de als eerste geplaatste Britse Lauren Price.

Zondag, op de laatste dag van de Spelen, strijdt Price met de Chinese Li Qian om een gouden plak. Er is bij het boksen geen strijd om een bronzen plak. De twee verliezers van de halve finales krijgen beiden een bronzen medaille.

De als vierde geplaatste Fontijn won de eerste ronde van de partij, maar de tweede en derde ronde waren voor Price. Het werd 3-2 voor de 27-jarige boksster uit Wales. Nadat de bel had geklonken na de derde ronde leek Price al te weten dat ze de zege binnen had. Na een halve minuut werd ze officieel aangewezen als winnares.

WK-finale 2019
Het duel met Price was een herhaling van de veelbesproken WK-finale van 2019. Fontijn werd bijna twee jaar geleden in Rusland op punten (3-2) tot winnares uitgeroepen. Terwijl de huldiging al was begonnen, maakte de omroeper echter bekend dat de boksbond van Wales een protest had ingediend tegen de uitslag. Na bijna een uur van grote onzekerheid werd Price alsnog tot wereldkampioene uitgeroepen. Fontijn vluchtte daarna ontgoocheld het stadion uit en liet de prijsuitreiking schieten.

Fontijn had in de eerste ronde Elzbieta Wojcik uit Polen met 4-1 verslagen en ze was in de kwartfinales Tammara Thibeault met 5-0 de baas.

Laatste Spelen
De 33-jarige Fontijn, voor wie het haar laatste bokspartij was, pakte vijf jaar geleden in Rio de Janeiro een zilveren plak. Ze verloor toen in de finale van de Amerikaanse Claressa Shields.

In aanloop naar de Spelen van Tokio had Fontijn al laten weten dat het haar laatste Spelen zouden worden. Na de nederlaag gaf ze te kennen dat ze ook niet meer in actie komt bij andere wedstrijden.