Chantal Blaak prolongeert Nederlandse Titel op de Brabantse Wal!

Chantal Blaak heeft op zeer knappe wijze haar Nederlandse Titel wielrennen op de weg geprolongeerd. 

Op ongeveer 10 kilometer sprong ze achter Evy Kuipers aan, weg uit de groep met favorieten. Al snel passeerde Blaak Kuipers en ging in een indrukwekkende solo op zoek naar de overwinning. Binnen een paar kilometer had de regerend wereldkampioen 40 seconden bij elkaar gefietst op de achtervolgende groep, met onder anderen Olympisch kampioen Anna van der Breggen, wereldkampioen tijdrijden Annemiek van Vleuten, Nederlands kampioen tijdrijden Ellen van Dijk, Marianne Vos en Lucinda Brand.

De “Power Girl”, zoals Blaak ook wel wordt genoemd, bleef uiteindelijk de groep met 19 seconden voor en won zo haar tweede Nederlandse titel op de weg. Achter Blaak werd ploeggenoot Amy Pieters tweede en Marianne Vos derde.
Na afloop vertelde Blaak tegen de NOS dat het een slopend parkoers was en dat het uit haar tenen moest komen. Ook ging het over het moment waarop Blaak wegreed. "Het lukt me nu al een tijdje achter elkaar. Ik doe het echt op gevoel en op de belangrijke momenten pakt dat de laatste tijd goed uit." zei Blaak.

Dg8jeOJW0AIzcB5.jpg