Drie Rotterdamse golfclubs slaan handen ineen met de Rotterdam Golf Tour

Golfliefhebbers uit de regio kunnen zich deze zomer in de Rotterdam Golf Tour met elkaar meten. In een wedstrijdformat van drie open strokeplay-toernooien bij de clubs Kralingen, Kleiburg en De Hooge Rotterdamsche worden de beste amateurgolfers bepaald. Bij deelname aan minimaal twee toernooien vindt automatische deelname plaats aan het klassement. De toernooien staan gepland op 29 en 30 juni (Kralingen), 24 en 25 augustus (De Hooge Rotterdamsche) en 15 september (Kleiburg). De officiële lancering vindt plaats op vrijdag 21 juni met een spectaculair tee-shot door de Rotterdamse profgolfer Dylan Boshart vanaf de Euromast.

In full swing kregen de drie verschillende toernooiorganisatoren de plannen voor de tour rond. Met steun van Rotterdam Topsport, dat de stimulering van Rotterdams sporttalent ondersteunt, kregen de plannen groen licht. René van Buuren, projectleider van het Rijnmond Open Golf dat georganiseerd wordt door De Hooge Rotterdamsche, licht toe: “Fantastisch dat amateurgolfers nu met elkaar kunnen strijden in een ranglijst om de titel van beste golfer uit de regio Rotterdam! Make it happen!”


Spieren voor Spieren
De Rotterdam Golf Tour ondersteunt tevens Stichting Spieren voor Spieren dat zich inzet om kinderen met een spierziekte onbezorgd te kunnen laten spelen en sporten. Namens de stichting zal ambassadrice en 123-voudig hockey- international Wieke Dijkstra mede de lancering verrichten.


Informatie en deelname
Meer informatie over deelname en sponsormogelijkheden is te vinden op www.rotterdamgolftour.nl.